RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Prest reddet Hitler fra drukningsdøden

Foto: Udatert arkivbilde
Sist oppdatert:
Kan ha endret historiens gang da han reddet fire år gamle Adolf Hitler.

En nyhetsartikkel som har dukket opp i tyske arkiver, brakte nyheten om at en fire år gammel gutt ble reddet opp fra det iskalde vannet i elven Inn i Passau i Tyskland i januar, 1894. Historikere tror at gutten er Adolf Hitler.

Max Tremmel, en prest som senere ble en av Europas beste organister, hevdet at hans forgjenger Johann Kuehberger hadde reddet den livredde Adolf Hitler opp fra isvannet.

- Reddet fra døden
Tremmel døde i 1980. Men han skal ha fortalt før sin død at fader Kuehberger, som skal ha vært jevnaldrende med Hitler, så den andre gutten kjempe i isvannet og deretter stupte ut i elven og reddet opp gutten.

Hendelsen ble aldri bekreftet av Hitler selv, men en liten avisnotis ser ut til å bekrefte historien.

Den tyske avisen Donauzeitung rapporterer om en ung gutt som falt gjennom tynn is på elven i januar i 1884, melder Daily Mail.

Videre rapporteres det om at en kamerat hopper ut i vannet og redder det som antas å være den unge Adolf Hitler, som vokste opp til å bli en av historiens verste monstre.

LEKTE VED ELVEN: Hitler skal ha fortalt venner og kolleger i voksen alder om hvordan han lekte cowboy og indianere ved elvebredden, men skal aldri ha fortalt om ulykken.
LEKTE VED ELVEN: Hitler skal ha fortalt venner og kolleger i voksen alder om hvordan han lekte cowboy og indianere ved elvebredden, men skal aldri ha fortalt om ulykken.

Bok om Hitlers hjemby
Hendelsen blir også nevnt i boken «Vekk fra Passau – forlater byen som Hitler kalte sitt hjem» som er forfattet av Anna Elisabeth Rosmus.

«I 1984 mens han lekte har’n med andre barn, noe som er vanlig å gjøre for barn i Passau selv i dag, så falt Adolf i elven.»

«Strømmen var veldig sterk og vannet var iskaldt, som kom strømmende ned fra fjellene.»

«Heldigvis for Hitler så var sønnen til eieren av huset der han bodde, i stand til å dra ham opp i tide og dermed redde livet hans.»

Hitler skal ha fortalt venner og kolleger i voksen alder om hvordan han lekte cowboy og indianere ved elvebredden, men skal aldri ha fortalt om ulykken.

Avisartikkelen bringer aldri navnet på gutten som nesten druknet, men historikere mener at beretningen til Tremmel gir grunnlag for å anta at det faktisk var Hitler som ble reddet fra drukningsulykken, skriver Daily Mail.

«En dødelig livredning»
En radiokanal i Bayern skal senere denne måneden sende et program hvor de går i dybden på denne konkrete hendelsen.

Radioprogrammet heter: «Om Hitler hadde druknet. Legenden om en dødelig livredning».

Radioprogrammet inneholder intervjuer med flere eldre Passau-innbyggere som bekrefter at de har hørt drukningshistorien om Hitler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere