RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Prins Harry reddet meg

(Getty Images/ Youtube)
Sist oppdatert:
Han ble mobbet i militæret fordi han var homofil. Så grep prins Harry inn.

En homofil britisk soldat hyller prins Harry for å ha beskyttet ham etter at han ble mobbet og truet av sine medsoldater.

Det var under en fire måneder lang øvelse i Canada for det britiske forsvaret, at den åpent homofile korporalen James Wharton opplevde grov trakassering og trusler om juling fra infanteri-soldater som deltok på øvelsen.

Han har skrevet bok om sin tid som homofil i militæret, og store deler av boken, som har fått navnet «Out In The Army» handler om forholdet til sin overordnede, som på dette tidspunktet var prins Harry.

Den britiske avisen Mail on Sunday har fått tilgang til utdrag fra denne boken, gjengitt på The Daily Mail.

Sa ifra til Harry
Etter mobbingen bestemte han seg for å si ifra til sin kamerat og overordnede, som også er tredjemann i arverekkefølgen i det britiske kongehuset.

- Jeg tror jeg er i ferd med å bli drept av infanteriet, sa han til prinsen.

Harry fikk høre hele historien om hva som hadde skjedd og behandlingen han hadde fått etter at han stod frem som en av de få homofile i det britiske militæret.

Den unge korporalen klarte ikke å holde tårene igjen mens han fortalte historien om det han hadde gått gjennom.

Prinsen ble tydelig opprørt over det han ble fortalt.

- Situasjonen er tatt hånd om
- Ok, jeg skal ordne opp i denne dritten en gang for alle, sa Harry og oppsøkte sporenstreks soldatgjengen som stod bak mobbingen.

- Harry klatret ut av tanksen og gikk bort til guttegjengen. Han holdt ikke igjen, skriver soldaten, som var 21 år da det skjedde.

Etter konfrontasjonen med mobberne, briefet Harry en senioroffiser og kom tilbake til Wharton.

- Jeg sa til de gutta at de skulle holde seg til helvete unna. (Back the f**k off). Situasjonen er tatt hånd om, sa Harry.

- Jeg vil alltid være takknemlig overfor Harry og jeg kommer aldri til å glemme det han gjorde for meg. Jeg hadde fått skikkelig juling hvis han ikke hadde grepet inn og reddet meg, skriver han.

I boken gjengir han innholdet i mange samtaler han hadde med den britiske prinsen da de tjenestegjorde sammen.

- Vi er «homo-ikoner»
Blant annet skal de ha delt historier om sine sexliv og Harry skal ha fortalt Wharton om «sin første gang» med en jente. Han skal også ha fortalt at han og storebroren prins William, anså seg selv som «Homo-ikoner.»

- Jeg lo og sa at det trodde jeg ikke noe på.

Harry svarte:

- Hva? Vi er det! Det er helt sant. Pressefolkene våre sa det til oss

Harry skal videre ha spøkt og spurt om han ikke trodde det var mulig for han å være «homo-ikon» på grunn av det røde håret sitt.

- Alt sammen var bare veldig morsomt, sier Wharton om samtalene med prinsen.

Etter at historien fant veien til de britiske mediene, har prinsen blitt hyllet av både politikere og interesseorganisasjoner for homofile, for sin støtte til den ensomme soldaten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere