*Nettavisen* Nyheter.

- Prins Henrik var i dyp krise

Dronning Margrethe av Danmark forteller at hun og prins Henrik er over krisen han hadde i 2002. Men hun legger ikke skjul på at den var dyp.

14.04.05 13:52

Prins Henrik uttalte seg flere ganger lite flatterende om sin egen rolle i det danske kongehuset i 2002. I en periode var prinsen sykmeldt, og det ble kjent at han mentalt slet.

- Lite stykke sjøgang
I en ny bok snakker dronningen om ektemannens sykdom og krise som hun kaller «et lite stykke sjøgang».

Prins Henrik sa i et intervju med danske B.T at han etter 35 år som prinsessegemal følte seg lite satt pris på. Han brukte uttrykk som tilsidesatt, kassert og ydmyket.

- Min mann er slett ikke den type som lager offentlig oppstyr. Ja visst er han sør-europeeer, men ikke den type sør-europeer som viser masse følelser for åpen skjerm. Det er han normalt svært imot og det viser jo nettopp at han var i en så stor personlig krise, sier dronningen i boken.

Prins Henriks sykdom ble skrevet mye om i pressen.

- Har det bra
Det verste for oss i den situasjonen var at alle hadde en mening, sier dronning Margrethe. Både hun og prins Henrik, som flere ganger har understreket at verken hans kone eller barn, var årsaken til krisen, sier de har det bra i dag.

- Min mann er kommet gjennom sin del av krisen, og vi er kommet gjennom den sammen – og slikt blir ikke et ekteskap dårligere av, sier dronning Margrethe.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag