- Prins William er lat

SLØVING: Prins William blir hengt ut som en sløving i ny dokumentar.

SLØVING: Prins William blir hengt ut som en sløving i ny dokumentar. Foto: (Getty Images)

William er latere enn faren, hevder ny dokumentar.

23.02.09 20:40

(SIDE2): Det er en ny dokumentar om de britiske prinsene som har regnet ut at prins William (26) har hatt færre oppdrag på sitt offisielle program det siste året enn noen andre i det britiske kongehuset.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Latere enn faren
I 2007 hadde prinsen kun 14 tilstelninger han måtte overvære i form av sin rolle, og hvorav fem av dem igjen enten var fotball- eller rugbykamper.

Dokumentaren hevder videre at William til tross for at han var opptatt med sin militære utdannelse er langt latere enn pappa Charles var i samme alder. Charles var like opptatt som William, men rakk hele 84 oppgaver på sitt offisielle program i samme tidsrom selv om han tjenestegjorde i Royal Navy.

William er for tiden i gang med en forlenget militærkarriere - han er nå løytnant i flygevåpenet RAF og er i gang med helikopterpilottrening. I 2010 avsluttes etter planen den opplæringen og da skal William tjenestegjøre i flyvåpenet i bortimot tre år.

Dyrt
TV-dokumentaren «The Problem Princes» er laget av den britiske kanalen Channel 4 og tar for seg både William og lillebror Harry.

Dokumentaren har gått grundig til verks og regnet ut hva det britiske kongehuset koster skattebetalerne i kroner og øre. For eksempel er prinsenes sikkerhetsvakter gått etter i sømmene, og det viser seg at de koster bortimot 400 millioner årlig - noe som tilsvarer 1500 politifolk i vanlig tjeneste. Men sikkerhet for prinsene betyr til tider å passe på dem når de er på fest og på byen...

(Kilde: News of the World, Channel 4)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.