RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Illustrasjon.
Illustrasjon. Foto: Joseph Eid (AFP)

- Prostitusjon har blitt farligere med sexkjøpsloven

Tall fra Politidirektoratet viser at innføringen av sexkjøpsloven har ført til at flere prostituerte er satt på gaten.

Kvinnene vegrer seg også for å anmelde voldelige kunder.

Tallene viser at 1.520 sexkunder er blitt bøtelagt av politiet siden loven ble innført i 2009. Bare i Oslo er over 400 leiligheter der prostituerte bor eller selger sex blitt stengt, slik at kvinnene havner på gaten, skriver VG.

I slutten av juni vil regjeringen motta en evaluering av hvordan sexkjøpsloven har slått ut, men flere organisasjoner som jobber med og for prostituerte har allerede konklusjonen klar.

Volden mot de prostituerte har blitt tøffere, ranere og voldsmenn har disse kvinnene som mål og de prostituerte stoler ikke på politiet og tør derfor ikke anmelde volden. Årsaken til det siste er at de da må oppgi adresse, som i mange tilfeller er det stedet de bor og selger sex fra.

Astrid Renland i PION sier at de prostituerte føler seg kriminalisert og jaget av politiet.

– Før loven kom ble det snakket mye om å bekjempe bakmenn, og at loven skulle være forebyggende mot sexkjøp, uten at selgere ble rammet. Men i praksis er det blitt mer utrygghet og mindre sikkerhet for sexarbeidere, sier Renland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere