*Nettavisen* Nyheter.

- PSP 2 ligner iPhone

Foto: TOSHIFUMI KITAMURA (Scanpix)

Den nye versjonen av PSP vil ha trykkfølsom skjerm og to analoge styrespaker, hevder utvikler.

07.04.09 11:18

Klikk på bildet for å forstørre.

(Spill): Det gløder stadig i rykebålet som heter Playstation Portable 2. Kreativ sjef i spillstudioet Acclaim, David Perry, har påstått at han vet at det eksisterer en ny versjon av PSP.

Utviklere nettsiden Eurogamer har pratet med har fortalt at den nye maskinvaren vil ha en skyvbar skjerm, UMD-drevet er fjernet og når skjermen er i «lukket» posisjon vil det bare være mulig å bruke spill som utnytter skulderknappene.

Nå er nok en utvikler på banen. Til nettsiden Pocket Gamer forteller en kilde som skal jobbe med spill til den nye konsollen at Sony går rett i strupen på Apples iPhone og iPod Touch.

LES OGSÅ: Alt om PSP og iPhone

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

- Etter å ha snakket med utvikleren kan vi avsløre at den nye håndholdtkonsollen slippes før jul og vil være mye mer lik iPhone enn den tidligere enheten, skriver nettsiden.

Ifølge kilden er PSP 2, PSP 4000 eller hva maskinen nå kan hete, utstyrt med en stor, trykkfølsom skjerm. Skjermen kan, som flere andre kilder har påstått, skyves på og under den skal de kjente PS-knappene og styrekrysset finnes. I tillegg til den nye påstanden om at skjermen er trykkfølsom hevder Pocket Gamers kilde at Sony har fått på plass to analoge styrespaker.

Sony har ikke bekreftet at den nye konsollen eksisterer eller hvilke spesifikasjoner en kommende konsoll vil ha. Inntil de gjør det må dette altså behandles som spekulasjoner og rykter.

På forsiden av Spillmagasinet finner du flere saker om spill.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.