- PSP2 er forbanna kraftig

PSP2 ryktes å ha berøringsskjerm, to kameraer og kraftig prosessor.

18.05.10 11:32

Bloggen VG247 skal ha snakket med en rekke britiske utviklere som hevder å ha informasjon om en ny håndholdt konsoll fra Sony, ofte referert til som PSP 2. Som Spillmagasinet skrev i begynnelsen av april, ryktene om PSP-oppfølgeren nekter å dø.

HTML EMBED

Ifølge kilder nettstedet har pratet med kommer en eventuelt ny maskinvare neppe til å bli annonsert på E3. Utviklere som jobber med spill til den nye konsollen har tidligere jobbet mot en lanseringsdato i slutten av 2010, men dette skal nå være forskjøvet til 2011.

- Jeg tipper maskinvaren blir annonsert på Gamescom eller Tokyo Game Show (TGS) for en lansering tidlig i 2011, sier en kilde.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Produktbilde (Sony)

Blant detaljene VG247 har gravd fram nevnes to kameraer (ett vendt forover og ett vendt bakover), berøringsskjerm og en kraftig prosessor basert på en versjon av Cell-prosessoren med fire kjerner. Prosessoren som sitter i PS3 har åtte kjerner. En kilde hevder følgelig at maskinvaren er «forbanna kraftig».

Kilder nettsiden Eurogamer har snakket med bekrefter deler av informasjonen VG247 har publisert, blant annet at enheten vil ha to kameraer og en berøringsskjerm. Kilden hevder at PSP 2 blir en «iPhone på steroider».

I likhet med PSP Go ryktes det at programvare til PSP 2 bare skal kunne lastes ned via nett. Dette står i kontrast til informasjon som dukket opp på TGS 2009, hvor en PSP-4000 ble antatt å ville støtte diskformatet UMD, skriver Edge-Online. Eurogamers søsterside Digital Foundry hevder PSP 2 vil bli utstyrt med et firekjerners PowerVR grafikkprosessor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.