RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Privat (http://slankerinna.blogg.no/)

- Puppene mine var vrengte skosåler

Sist oppdatert:
Etter å ha gått ned over 30 kilo ble slankeblogger Helene Bergland redd for å vise puppene for mannen. Derfor skaffet hun seg nye.

(SIDE2:) 31 år gamle Helene Bergland er kvinnen bak den mye besøkte bloggen slankerinna.blogg.no. Der forteller hun om sin livstilsforandring, fra hun var hun veide over 90 kilo, til hun ble en nett dame på 60 kilo.

La ut bilder av puppene
Bergland er en ærlig og åpen blogger. Siden begynnelsen har hun dokumentert hvordan vekten har forandret seg med bilder av seg selv, ofte i treningsklær, eller bare i undertøyet. Når hun valgte brystoperasjon, ville hun også dokumentere hvordan brystene de utviklet seg.

- Alt for ofte vises kun førbilder, og så bilder som er tatt et halvt til et år senere. Da synes jeg brystoperasjoner ser så enkelt ut, forklarer hun.

Derfor la hun ut bilder av puppene sine bare få dager etter operasjonen.

- Jeg vil vise det som så oftest blir skjult, når brystene er hovne, stygge og arrene er godt synlige, sier hun.

Og hun vil fortsette å dele erfaringene sine med leserne, uansett hvordan det måtte gå videre.

- Om jeg er en av de uheldige som får kapslinger eller opplever at brystvorta dør, så vil jeg skrive om det, for å vise baksiden av medaljen når man tar en slik omfattende operasjon som jeg har gjort, sier hun.

Turte ikke være naken
Bergland håper hennes åpenhet kan bidra til å endre synet folk har på brystoperasjoner.

- Fremdeles er det ganske tabubelagt å ta brystoperasjoner og veldig mange tror at alle som gjør det er ute etter "glamour"-pupper og oppmerksomhet, sier hun.

For hennes del handlet operasjonen om å få tilbake en del av seg selv.

- Etter at jeg hadde oppnådd vekten jeg ønsket, hadde puppene forduftet, eller rettere sagt, de var ikke borte, men de var blitt vrengte skosåler eller erteposer. Det jeg én gang synes var vakkert og feminint med meg selv var blitt mitt største kompleks, forklarer Helene.

Hun forteller at hun aldri før hadde vært ukomfortabel med å vise seg naken foran mannen sin, selv ikke når hun var svært overvektig. Men etter at de hadde vært sammen i 16 år, fikk brystene henne til å skjemmes over kroppen sin. Derfor valgte hun å operere.

- Jeg vil være et ansikt for dem som gjør dette fordi brystene er blitt ødelagte eller deformerte, og som gjør det som en siste del av en stor forandring i livet, forklarer Helene.

Forvandlet seg selv
For nye pupper kom langt ned på lista med tingene hun ville endre med seg selv. Heller ikke vektnedgangen var det viktigste.

- Vektnedgangen var nesten en bieffekt av de andre grepene jeg tok i livet mitt, forteller hun.

For to år siden innså hun at hun at hun måtte endre noe i livet sitt. Mann og barn ga henne glede i hverdagen, men Bergland følte at hun hadde mistet seg selv. Derfor lagde hun seg en liste med nye mål.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Øverst sto det å komme seg videre i arbeidslivet, som innebar at hun måtte begynne på skolen igjen. Deretter ville hun ha drømmelærlingsplassen. Så skulle hun sette av mer tid til seg selv, som for eksempel tid til kafé- og frisørbesøk. Fjerde punkt var å finne ut hvorfor hun var blitt overvektig, og forandre det hun gjorde galt.

- Jeg fant ut at jeg var en følelsespiser, men etter å ha klart de øverste punktene på lista vokste selvtilitten min. Dermed fikk jeg mindre trang til å trøstespise, og jeg ble mer bevisst på handlingene mine. Det virket, og kiloene rant av, forklarer hun.

Nest neders på lista sto trening, som hun nå er godt i gang med. Det aller siste punktet var brystoperasjonen.

Vil hjelpe andre
Selv om hun lyktes med å endre alle punktene på lista, var det på ingen måte lett, og hun opplevde mye motgang.

- Mange ganger gråt jeg, og jeg hadde lyst å gi opp alt. Jeg følte meg håpløs, dum, frustrert og svak, sier Bergland.

Hun mener det er viktig å huske at det tar tid å få resultater, og at man ikke må gi opp selv om man skeier ut, og alt ser håpløst ut. Selv har hun fått mye støtte av leserne sine. Nå vil hun hjelpe andre som sliter med overvekt og et negativt selvbilde. Det har hun blant annet gjort med å invitere leserne til å bli med på en godteavtale, der de skal klare seg uten snop i 100 dager. Hun har også satt i gang en aktivitetsutfordring.

- Om jeg kan motivere bare én person til å forandre livet sitt i en positiv retning, så har jeg oppnådd målet med bloggingen, sier hun.

Helene har tidligere gitt Side2s lesere råd om hvordan de kan få sunnere vaner. Les saken her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere