RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Puppene overskygget Mette-Marit

Sist oppdatert:
Angela Merkels operakløft får massiv oppmerksomhet.

(SIDE2): - Utringningen til vår flotte forbundskansler fikk selv Mette-Marit til å blekne, fastslår den tyske avisa Bild i et rikt illustrert oppslag.

Forbundskansler Angela Merkels dype utringning under åpningen av operaen i Oslo går slett ikke upåaktet hen i Tyskland. Flere medier påpeker at Merkel aldri tidligere har vist seg i et så dristig antrekk.

- Slik har vi aldri sett henne før, meddeler Bild, og mener i samme åndedrag at forbundskansleren så ut som en ekte kongelig.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

«Synlig helt i Tyrkia»
Tabloiden Die Welt er ikke like fornøyd:

- Utringningen var så dyp at den var synlig så langt vekk som Tyrkia, skriver motejournalist Brenda Strohmaier syrlig.

Tyskland har som kjent ikke eget kongehus, og er derfor kraftig opptatt av det norske kongehuset. Særlig Norges «askepott», kronprinsesse Mette-Marit, har vært gjenstand for utallige oppslag i uke- og dagspresse.

Derfor er gleden stor hos tyske medier når de endelig kan fastslå at Mette-Marit bleknet i operaen sammenlignet med Merkel.

I avisa Bild får Angela Merkel også skryt for at både håndveska og pumpsene matchet aftenkjolen med den mørkeblå stolaen.

MER OPERAMOTE: Celina i kveldens vakreste kjole

- Sexy Merkel
En talsmann for den tyske kansleren sier til avisa at Merkel er overrasket over oppmerksomheten rundt hennes kjolevalg.

- En slik oppmerksomhet var ikke forbundskanslerens hensikt ved kjolevalget. Har ikke verden noe viktigere å bry seg om? undres talsmann Thomas Steg.

Avisa Die Welt dytter også operahusets arkitektur langt ned i sine spalter, men bruker rikelig spalteplass på å fastslå at Merkel beviser at «politikere har sexappeal».

- Ingen hadde regnet med en slik utringning fra forbundskansleren. I alle disse år er vi vant til å se henne i kjønnsnøytrale dressbukser... Nå er nasjonen splittet på midten, noen er glad hun viser sin kvinnelighet. Andre kritiserer henne for å kle seg upassende for et statsoverhode, forklarer Die Welt.

Talsmann Thomas Steg svarer kort og tørt at forbundskansleren velger antrekk ut fra personlig smak og humør.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Les mer om operaåpningen - og se bildespesial:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere