- Putin, tror du Obama hadde reddet deg fra å drukne?

Obama og Putin er stort sett uenige om alt. Men da Putin fikk spørsmål om han tror Obama hadde reddet ham fra å drukte, svarte han ja.

Obama og Putin er stort sett uenige om alt. Men da Putin fikk spørsmål om han tror Obama hadde reddet ham fra å drukte, svarte han ja. Foto: Larry Downing/ Alexei Nikolsky (Reuters/ Ap)

Se hva Vladimir Putin svarte på spørsmålet fra publikum.

Barack Obama og Vladimir Putin. Ifølge Forbes er de verdens to mektigste menn og de siste årene har de stått på hver sin side av en rekke internasjonale konflikter.

Krass retorikk sendes fram og tilbake over Atlanteren og mange mener at forholdet mellom de to stormaktene ikke har vært kjøligere siden den kalde krigen.

Likevel kan det se ut til at Putin og Obama kommer greit overens, rent personlig.

- Jeg vil ikke drukne

Da Putin deltok i den årlige «På tråden med Vladimir Putin», en over tre timer lang utspørring der vanlige folk får sende inn sine spørsmål til den russiske presidenten, var det en som tok mot til seg og stilte følgende spørsmål:

Hvis du holdt på å drukne, tror du Obama hadde reddet deg?

Spørsmålet ble møtt med latter og applaus. Også Putin smilte.

- Jeg vil ikke drukne, begynte han, ifølge den engelske oversettelsen til Russia Today.

- Jeg vil ikke si at jeg har et nært personlig forhold med Obama. Jeg synes han er en modig og god mann og han ville helt sikkert reddet meg, svarte Putin.

Les også:Nominerer Putin til Nobels fredspris

Ueninge om mye

Forholdet dem imellom har blitt satt på prøve flere ganger i løpet av Obamas andre periode som president, blant annet når det gjelder Russlands støtte til Assad-regimet i Syria og Russlands asyl til varsleren Edward Snowden. De siste månedene har Obama og Putin også vært sterkt uenige om russernes anneksjon av den tidligere ukrainske Krim-halvøya.

Les også:Ekspert: - Tror tredje verdenskrig er i ferd med å bryte ut

Under den samme spørsmålsrunden slapp spionsiktede Edward Snowden til med spørsmål til Putin. Han ville vite om Russland har et NSA-lignende overvåkingsorgan som de brukte på egne borgere.

- Herr Snowden, du har tidligere jobbet med etterretning, slik jeg også gjorde. Vi kan prate fag. Vi har lover som beskytter borgere. Man må ha tillatelse til å forfølge enkeltindivider. Et slikt overvåkingssystem er ikke tillatt ihenhold til loven, ulikt USA, svarte Putin på Snowdens spørsmål.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag