RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Puttet tannbørsten i rumpa

(Getty Images)
Sist oppdatert:
Hvorfor har gutta så mye eklere humor enn jenter?

(SIDE2): Gutter gjør de ekleste ting - sett fra en jentes ståsted - bare for gøy. Hvorfor har det sterkere kjønn en så klein humor - eller er den ikke det?

«En jeg kjenner ble så irritert på noen ukjente fyrer som var på samme fest som han. Da de irriterende gutta gikk ut en tur, tok kompisen min hver eneste sigarett fra den enes røykpakke, la hver røyk med filteret på penis, dro forhuden over, og la sigarettene tilbake i pakken.»

Siste fra Side2? Sjekk forsiden her!

Det er rene Jackass-stilen over det hele - men slike apestreker og practical jokes ble ikke oppfunnet av MTV-gjengen. Historiene som er uthevet i denne artikkelen er alle hentet fra redaksjonen og deres vennekrets.

Neandertalere
- Prompehumor er den enkleste form for humor, og jenter er mer sofistikerte enn gutter. Gutta er mer på neandertalerstadiet, så det sier seg selv at de har eklere humor, mener Ørjan Burøe, kjent fra både «Judas» og Radio1s «Frokostshow».

Selv om humoren muligens er typisk gutta, så mener Burøe at den med tid vil smitte over på en eventuell kjæreste. Så dersom man har en type som ler av det mest anale, så vil man le med etter hvert.

- Dersom dama klarer å leve med deg i tre år, så ender hun opp med den typen humor selv. Dessuten, de som lever i et forhold uten prompehumor har et dårlig forhold. Det er ekte kjærlighet først når du promper, og samboeren din ler. Og , sier Burøe.

«To kompiser konkurrerte om å være mest mulig ekle. Han ene harket opp snørr og gørr og spyttet på borde de satt og spiste ved. Han andre svarte at det var da ikke noe spesielt, tok et sugerør og sugde det i seg.»

Ikke å forstå at dama nødvendigvis begynner å utføre apestrekene selv - eller at det er ønskelig.

Ikke for jenter
For jenter som holder på med den typen practical jokes, er ikke alltid like morsomme, ifølge komikeren.

- Jeg synes tamponghumor kan være vanskelig å svelge... Jeg er kanskje litt gammeldags, men jeg synes det er litt deilig at jenter kan være raffinerte, sier komikeren, og kommer med et eksempel fra eget liv:

- Dama til en kompis sender MMS-bilder til han når hun har vært på toalettet. Det er ikke noe særlig. Hun sier jeg kun hei og ha det til. Det blir for mye.

«En kompis dyttet to pepperkakenøtte opp i rumpa og ga dem så til en kompis, som spiste dem. Han syntes selv det var så artig at han ikke klarte å la være å si hva han hadde gjort. Han andre ble så sur at han ga han juling.»

Burøe er selv ingen tilhenger av de mest anale formene for spøk, og mener alt på innsiden av kroppen skal forbli der.

- Jeg går aldri over grensen, jeg bare flytter den lenger fram. En av de morsomste practical joks'ene jeg vet om, er å fylle skapet på badet med ping pong-baller. Alle snoker i skapene til folk når de er på besøk hos andre, og når de åpner skapet så raser ballene ut. Jeg synes det er hysterisk morsomt, men samboeren min synes det er skikkelig teit.

Tidsperspektivet viktig
Til sist har Burøe et tips for hvordan man skal fortelle en morsom historie. Han mener det er viktig å putter selvopplevde hendelser inn i et tidsperspektiv.

- Det er forskjell på å fortelle om noe som skjedd en gang for lenge siden, eller som skjedd for en halvtime siden. Det går an å si «Vet du hva som skjedde meg en gang jeg hadde mensen...», men man kan ikke si «Vet du hva som skjedde for en time siden, jeg har mensen skjønner du,...». Det er samme historie, men tidsperspektivet har noe å si for hvordan det oppleves å høre det.

«En jeg kjenner dyttet tannbørsten til kompisen opp i egen rumpe, bare for å kunne le av reaksjonen til han andre et par dager senere, da han sendte et MMS-bildet av rumpestuntet.»

Burøe mener uansett ikke at den noe «ekle» guttehumoren fritar jentene for ansvaret for deres egen humor.

- Gutter har en eklere form for humor, men jenter kan være mye slemmere.

«Han ene sovnet på nachspiel, og de andre band han fast til sofaen og puttet deretter hagesnegler over hele kroppen hans. Da han våknet var han full av slim og snegler.»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere