RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Rammer alle på Stord

Foto: Westgaard, Rebekka (Scanpix)
I 1998 omkom ni personer i en flystyrt på Stord Lufthavn. Dagens dramatiske ulykke bringe minnene tilbake for ordfører Magne Rommetveit.

– Dette berører oss alle veldig sterkt, sier Stord-ordføreren til iBergen.no.

Morgenen ble ytterst dramatisk for Arbeiderparti-ordføreren og alle andre på Stord, da det ved 07.45 ble kjent at et fly med 16 passasjerer om bord hadde forulykket på Stord Lufthavn ved Sagvåg.

– Når dette skjer, får vi en katastrofeopplevelse. Flyplassen er en svært viktig del av næringslivet vårt her i regionen, og svært mange av våre innbyggere pendler med fly til arbeidssteder som Ormen Lange- og Snøhvit-feltet, sier Rommetveit til iBergen.no.

Blant mange på øyen går tankene i dag tilbake til 12. oktober 1998, da et Cessna-fly med ni personer om bord styrtet under innflyging til Stord Lufthavn og begynte å brenne. Flyet kom fra Aalborg med danske arbeidere, og samtlige ni i flyet omkom.

– Hele samfunnet her blir berørt når slike ting skjer. Nå får vi bare håpe ikke denne ulykken får tragiske utfall. Jeg fikk nylig rapportert at 13 mennesker er reddet og i live, så vi inderlig håpe at også de siste tre blir funnet i live, sier Rommetveit.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere