RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ratefallet gikk for fort

Sist oppdatert:
VLCC-raten i Midtøsten har snudd litt opp igjen utover dagen, men det er ikke snakk om noe voldsomt drag i markedet etter store fall den siste uken, mener skipsmegler
I løpet av en drøy uke har ratene for VLCC-laster fra Midtøsten til Fjerne Østen falt 50 punkter til bunnen onsdag morgen på worldscale 69. På timecharterbasis tilsvarer fallet omkring 25.000 dollar pr. dag.

Etter lunsj i dag har markedet imidlertid snudd. Blant annet skal Frontline ha sluttet Front Sabang til Shell for en reise fra den Arabiske gulf til Fjerne Østen på ws 77,5. Slutningen beskrives av befraktningsmeglere iMarkedet har snakket med som ikke helt representativ, men viser at markedet nå har bunnet ut og er svakt opp igjen.

- Det gikk litt for fort når markedet siste døgnet falt 20 punkter, derfor kommer det litt opp igjen nå, sier en megler til iMarkedet.

Megleren tror vi kan se at ratene nærmer seg ws 80 igjen på kort sikt, men utover det er det vanskelig å si noe om retningen. Det skal være igjen omkring 25 VLCC-laster for april i Midtøsten, og disse er nå på vei ut i markedet etter at oljeselskapene har klart å presse ned ratene ved å holde igjen.

- Det har gått litt i rykk og napp for april, og det har kanskje fått det til å se som det har vært færre laster i markedet, sier megleren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere