RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ratko Mladic skal utleveres til Haag

Foto: Politika Newspaper (Ap)
Sist oppdatert:
Mladic er frisk nok til å utleveres, besluttet en serbisk dommer fredag.

Ratko Mladic skal utleveres til Haag, besluttet en serbisk dommer fredag, ifølge NTB.

Ifølge dommeren er 69 år gamle Mladic frisk nok til å utleveres. Det bekrefter talskvinne for spesialdomstolen i Beograd, Maja Kovacevic overfor nyhetsbyrået AFP .

Anker
Ratko Mladic møtte i retten torsdag kveld etter at han hadde blitt arrestert tidligere samme dag. Men rettsmøtet med Mladic måtte etter kort tid stoppes, angivelig fordi hans helse ikke var god nok, og at Mladic hadde problemer med å snakke.

Like etter rettsmøte ble det stilt spørsmål ved den tidligere generalens helse, men etter at han ble undersøkt av leger fredag formiddag, har de altså kommet fram til at han er frisk nok til å utleveres til domstolen i Haag.

Mladic forsvarer, Milos Saljic sier de vil anke avgjørelsen mandag.

Forsvareren står fast på at Mladic er for syk til å utleveres. Mladic har siden 1996 gått gjennom to hjerteinfarkt og to hjerneslag, som blant annet har ført til at den ene armen hans er delevis lammet, og han skal ha problemer med å snakke.

- Jeg er uskyldig
Ifølge svenske Aftonbladet, beskte Mladics sønn faren i fengselet fredag.

- Jeg er uskyldig, skal Mladic ha sagt til sønnen.

Mladic var generalen og hærføreren som ledet styrkene i angrepet på Srebrenica i 1995, der 8000 muslimske gutter og menn ble massakrert. Siden har Mladic vært ettersøkt internasjonalt og siktet for folkemord og andre krigsforbytelser.

Nettavisen følger saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere