RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Red Bull får 15 års aldersgrense

Foto: ROLF VENNENBERND (EPA)
Svenskene innfører 15 års aldersgrense på salg av Red Bull.

(SIDE2:) I flere år kjøpte nordmenn med seg brett av Red Bull hjem fra harrytur i Sverige. Frem til i år var nemlig Red Bull ikke tillatt solgt i Norge.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Har lavere vitamininnhold
Årsaken var at det høye koffeininnholdet etter norske regler ble ansett som et legemiddel. Men i år endret EU reglene og drikken ble derfor automatisk tillatt solgt også her til lands. Den norske Red Bull'en har imidlertid en lavere mengde B6-vitamin enn originalen.

Nå setter enkelte svenske utsalgsteder en aldersgrense for salg av Red Bull i Sverige. 15 år må man være for å kjøpe drikken. Årsaken er at tre ungdommer døde i fjor og dødsfallene kobles til inntaket av Red Bull.

I Norge var koffeingrensen 160 milliliter per liter. Red Bull inneholder det dobbelte. På fester der man blander drikken med sprit, kan du derfor få i deg enorme mengder med koffein.

- Påvirket av oppslagene
I første omgang er det 7-11 og det svenske svaret på Narvesen, Pressbyrån, som innfører aldersgrense på Red Bull-salg. Disse selger ofte blandevann til festglade svensker.

- Vi er påvirket av skriveriene rundt drikken, sier markedssjefen i Pressbyrån, Marietta Kristenson, til Svenska Dagbladet.

Her hjemme har Folkehelseinstituttet advart nordmenn mot å bruke energidrikker som tørstedrikk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere