RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Morten Holm, NTB Pluss (SCANPIX)

- Refsdal kan komme hjem i helgen

Sist oppdatert:
Frilansjournalisten Pål Refsdal kan komme hjem allerede i helgen.

Det opplyser hans arbeidsgiver, Novemberfilm, på sin hjemmeside fredag kveld.

- Kjære alle sammen. Pål har ennå ikke kommet hjem. Vi håper å få han tilbake til Norge så raskt som mulig og forhåpentligvis i løpet av helgen, heter det på siden.

- Vi trenger nå noe tid til å bearbeide de siste døgns hendelser. Pål må også få anledning til å tilbringe litt tid sammen med familien sin. Håper dere har forståelse for dette. Vi lover å komme tilbake en briefing til pressen så snart det er praktisk mulig, skriver daglig leder Kjetil Johnsen på hjemmesiden.

Refsdal var på oppdrag for Novemberfilm for å lage en dokumentarfilm da han ble kidnappet av talibanopprørere i Kunar-provinsen i forrige uke.

Refsdal ble løslatt av Taliban onsdag kveld, og er nå på hemmelig sted.

Fikk 700.000 for å lage film
Refsdal og hans produksjonsselskap Refsdal Media fikk i februar 700.000 kroner av Norsk filmfond til dokumentaren «Den andre siden», som lages i samarbeid Novemberfilm. Filmen handler om dagens Afghanistan, med konflikten som bakteppe, og skal ifølge produksjonsselskapet følge tre afghanere fra et perspektiv som ikke er vist i vestlig media tidligere.

Refsdal har arbeidet i flere av verdens konfliktområder, både Sri Lanka og Kosovo, og dro til Afghanistan første gang i 1984.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere