RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Regjeringen har flyktet

Foto: VLADIMIR PIROGOV (REUTERS)
Sist oppdatert:
Fullstendig kaos i Kirgisistan.

Så mange som 100 mennesker skal ha mistet livet i opprør i Kirgisistan i dag, og nå hevder opposisjonen i landet at regjeringen har trukket seg og rømt fra hovedstaden.

Les også: Politisk protest endte i massedrap

- Opposisjonen har nå fullstendig kontroll over makten, siterer det russiske nyhetsbyrået RIA opposisjonsleder Roza Otunbayeva.

Det ameriknakse utenriksdepartementet er derimot ikke fullt så sikre på disse påstandene.

- Vi fortsetter å tro at regjeringen har makten, sier talsmann P. J. Crowley, som legger til at de ikke har noe informasjon som støtter oppunder rapportene om maktovertakelse i landet.

- Tidligere utenriksminister har tatt makten
CNN melder onsdag kveld at landets tidligere utenriksminister, og nå opposisjonsleder, nå leder en midlertidig regjering etter at volden i landet har fått presidenten til å rømme.

- Jeg håper vi har kontroll på hele situasjonen, men samtidig må jeg si at det er svært mye å gjøre, sier Roza Otunbayeva.

Ingen utenforstående har bekreftet maktskiftet.

Lang politisk ustabilitet
Den tidligere Sovjet-republikken Kirgisistan ligger i Sentral-Asia og grenser til Kina i øst og Russland i nord. Både USA og Russland har militærbaser i landet, og det antas at reaksjonene fra disse to landene vil ha stor betydning for utviklingen videre.

I flere år har den politiske situasjonen i landet vært ustabil, og dagens president Kurmanbek Bakiyev ble møtt med store demonstrasjoner også i 2006.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere