- Regjeringen har gitt opp miljøpolitikken

Oslo (NTB): Regjeringens beslutning om å utsette CO2-rensingen på Mongstad strider mot klimaforliket som er vedtatt på Stortinget, mener Venstre.

- Med denne beslutningen holder regjeringen stø kurs bort fra Stortingets vedtatte klimaforlik. Klimaforliket er fra regjeringens side nå uten reelt innhold, sier Venstres nestleder Ola Elvestuen.

- CO2-rensingen på Mongstad var regjeringens prestisjeprosjekt. Når dette ikke blir noe av har regjeringen mistet den siste rest av miljøtroverdighet. Dette er en regjering som ikke evner å gjennomføre et eneste klimatiltak. De klarer ikke å gjennomføre et eneste fangstprosjekt i Norge i løpet av to stortingsperioder, sier Elvestuen.

Han minner om statsminister Jens Stoltenbergs mye omtalte nyttårstale 1. januar 2007, der han lanserte sin såkalte månelanding på Mongstad.

- Vår visjon er at vi innen syv år skal få på plass den teknologien som gjør det mulig å rense utslipp av klimagasser, sa Stoltenberg i talen.

Lørdag gjorde olje- og energiminister Terje Riis-Johansen det klart at ingenting vil skje i løpet av disse sju årene, ettersom beslutningen om å bevilge milliarder til rensing på Mongstad tidligst vil bli tatt i 2014. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag