RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Regjeringen sier ja til ny politibase i Oslo

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Politiet har fått grønt lys til å bygge en felles beredskapsbase for politihelikopter, beredskapstroppen og hundetjenesten på Alnabru i Oslo, skriver VG.

Stedsvalget er avgjort og beslutning om bygging er tatt. Saken blir trolig et av hovedpunktene i redegjørelsen til statsminister Jens Stoltenberg (Ap) tirsdag, ifølge VGs opplysninger.

Basen skal bygges i utkanten av den store togterminalen på Alnabru/Nyland i Groruddalen. Her blir en 30 mål tomt nå øremerket til politiet, slik at responstiden for både helikopteret og beredskapstroppen skal bli betydelig kortere enn i dag.

Jernbaneverket har til nå tviholdt på tomten fordi de har ønsket muligheten til å utvide godsterminalen på Alnabru. Tomteområdet tilhører Rom Eiendom, som er NSBs eiendomsselskap.

Byggingen av senteret skal være beregnet til å koste mellom 70 og 100 millioner kroner. Ingen ved Statsministerens kontor kan kommentere saken.

- Dette kan jeg ikke kommentere, sa Stoltenbergs statssekretær Hans Kristian Amundsen til VG mandag kveld. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere