*Nettavisen* Nyheter.

- Regn med glatte veier de neste dagene

GLATT: Siden solen har kommet frem flere steder i løpet av tirsdagen, tror Meteorologisk institutt at det derfor ikke vil bli like glatt når temperaturen synker til natten. Arkivfoto: Kyrre Lien / NTB Scanpix

GLATT: Siden solen har kommet frem flere steder i løpet av tirsdagen, tror Meteorologisk institutt at det derfor ikke vil bli like glatt når temperaturen synker til natten. Arkivfoto: Kyrre Lien / NTB Scanpix

Meteorolog advarer mot å stole blindt på gradestokken.

25.11.14 16:07

Tirsdag morgen var det glatte veier flere steder på Østlandet. Bare iDrammensdistriktet var det fire utforkjøringer på en og en halv time. Ifølge Meteorologisk institutt må vi belage oss på at det kan bli glatte veier også i dagene fremover.

- Men vi tror problemet vil være mindre omfattende i natt og i morgen, sier Anita Ager-Wick, statsmeteorolog ved Meteorologisk institutt.

Siden solen har tittet frem flere steder i løpet av tirsdagen, håper de at veiene vil tørke og at det derfor ikke vil bli like glatt når temperaturen synker til natten.

- Men der det fortsatt er fuktige veier vil det fryse på igjen. Det vil fremdeles være steder hvor det er glatt, så folk bør være obs. Det vil alltid være mulighet for glatte veier når temperaturen er rundt null, sier hun.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Alexander Dahlstrøm Winger (Mediehuset Nettavisen)

- Ikke stol blindt på gradestokken

Natt til onsdag er det meldt mellom to minusgrader og to plussgrader på Østlandet, men Ager-Wick advarer mot å stole blindt på gradestokken.

- Selv om det er en til to varmegrader kan det likevel være frost i bakken. Folk må ikke stole helt på gradene, sier hun.

- Regn med glatte veier

Ifølge statsmeteorologen vil det bli overskyet med oppholdsvær over hele landet onsdag. Torsdag er det også meldt overskyet, og mulighet for nedbør sør for Mjøsa.

- I innlandet kommer det sludd og snø, og langs kysten regn. Men nord for Mjøsa blir det stort sett oppholdsvær, sier hun.

Fredag og lørdag vil det ifølge Meteorologisk institutt bli lite nedbør.

- Men det er lave temperaturer nå, så folk må regne med glatte veier de fleste steder fremover. Det er også ventet nedbør på Vestlandet søndag, sier Elbjørg Moxnes, statsmeteorolog for langtidsvarsel, ved Meteorologisk institutt.

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.