- Reis hjem Krekar, hvis du er en mann av ære

CHAUDRY: Akhtar Chaudhry oppfordrer Krekar til å reise hjem til Irak.

CHAUDRY: Akhtar Chaudhry oppfordrer Krekar til å reise hjem til Irak. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Det sa Akhtar Chaudhry i kveld, etter at han tidligere i dag hudflettet Krekar på sin Nettavisen-blogg.

26.02.15 22:19

- Reis hjem Krekar hvis du er en mann av ære. Dra hjem og møt det kurdiske rettssystem, og se hvilken straff du får der, sa Chaudhry på NRK torsdag kveld.

Tidligere visepresident i Stortinget stortingspresident Akhtar Chaudhry (SV) har ikke vært nådig med Najumuddin Faraj Ahmad, alias Krekar, etter at den irakiske flyktningen sa på NRK onsdag at nordmenn som tegner Muhammed fortjener å dø.

«Du har i kveld gjort et ærlig forsøk på å hviske vekk det arbeidet norske muslimer i sin hverdag gjør for å vise at islam betyr kun fred, barmhjertighet, tilgivelse og nestekjærlighet. I dag har du spyttet i ansikt på oss alle...» skrev Chaudhry i sin NA-blogg.

Ikke en mulla
«Kun en håndfull av forvirrede og misledede unge menn og kvinner ser opptil deg. Men millioner av mennesker som i dag så og hørte på deg har fått en grunn til å tro at muslimer er voldelige mennesker som sprer hat og død rundt seg
» skrev han.

Les hele bloggen her: Til Mullah Krekar!

Nettavisen fulgte opp på lederplass med å frata Krekar tittelen «mulla».

«Det er noe ynkelig over en mann som klamrer seg fast i det norske demokratiet, og som kjemper som besatt for beskyttelsen i en rettsstat - og som samtidig vil bekjempe de samme verdiene med vold og hatefulle ytringer» skrev Nettavisen.

Les: Krekar er ingen mulla

Derfor reiser han ikke tilbake
Under intervjuet med NRK ble Krekar spurt hvorfor han ikke reiser frivillig hjem til Irak, som praktiserer dødsstraff på lik linje Sharia-loven.

- Hvorfor er det så galt å reise tilbake til et land med en type straff du selv er for?

- Du er vestlig journalist, hvorfor reiser du ikke til IS selv om du ikke har gjort noe galt? Du reiser ikke fordi motparten kan ta deg til fange og drepe deg. På samme måte reiser ikke jeg tilbake, fordi min død vil ikke endre på noe, svarte Krekar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.