- Reporteren var ikke dritings

Ble pressen lurt trill rundt av TV 2?

06.11.08 14:51

(SIDE2): Senkveld-reporter Truls Svendsen ble den store snakkisen da han på premieren til den nye James Bond-filmen skulle dele ut martini til gjestene.

Ubehagelig for gjestene
Da Svendsen begynte å sjonglere med oliven, kaste isbiter på gjester og fotografene og til slutt snublet over et bord og knuste et martiniglass, fikk TV 2-medarbeiderne streng beskjed fra PR-folkene fra Disney og ProSec-vaktene at nå var det nok.

Flere av de fremmøtte ga uttrykk for at det hele begynte å bli ubehagelig.

Episoden ble viet mye oppmerksomhet, og blant annet gjengitt på Side2. Svendsens oppførsel ble også slått stort opp på VGs førsteside søndag, samt i en rekke nettaviser.

Les mer her: Ble kanonfull på Bond-premiere

- Fikk i oppdrag å tøye grenser
En kilde Side2 har vært i kontakt med hevder imidlertid at Truls Svendsen ikke var overstadig beruset slik det er blitt fremstilt, og at det hele var et velregissert stunt for å lure publikum og presse.

- Truls har et nytt oppdrag fra Thomas og Harald i «Senkveld» som går ut på at han skal se hvor langt han kan strekke ting. Det innebærer for eksempel stunt der han skal oppføre seg på en helt spesiell måte eller utgi seg for å være noen eller noe han ikke er, sier vår kilde, som er sentralt plassert i norsk underholdningsbransje.

- James Bond-stuntet var en del av denne serien, og den massive pressedekningen han oppnådde i etterkant var akkurat det de hadde håpet på. Han fullførte oppdraget med andre ord.

Ekte ifølge TV 2
De fleste redaksjoner har rutiner for å fange opp eventuelle lurerier, og VG snakket da også med «Senkveld»-produsent Terje Ramberg etter helgens stunt.

Artikkelen fortsetter under bildet.

- Vi hadde planlagt et humorinnslag hvor Truls skulle dele drinker med alle som ønsket dette. Det viser jo seg i etterkant at vi har undervurdert virkningen av Dry martinis, sa han til avisen.

Han sa videre at Svendsen spilte nok litt med til tider

TV 2s pressekontakt Bjarne Laastad opplyste til Side2 tidligere denne uken at situasjonen var ekte nok slik han forsto den, og at kanalen da ikke hadde bestemt seg for om innslaget skulle sendes. Torsdag opplyser han til Side2 at TV 2 bestemmer seg for hvordan dette skal presenteres i løpet av dagen.

På spørsmål fra Side2 torsdag om hvor vidt Svendsen virkelig gikk på en smell svarer han følgende:

- Jeg har snakket med Truls, og han opplevde dette som ekte nok, sier Laastad til Side2.

Hadde tillatelse til å gjøre stunt
Kenneth Isaksen er daglig leder i ProSec, og han var sikkerhetsansvarlig for James Bond-premieren. Isaksen bekrefter at «Senkveld» hadde fått tillatelse fra Disney til å gjøre et stunt på den røde løperen, men at dette skulle avsluttes før de internasjonale James Bond-stjernene ankom.

- Dette etterlevde han ikke og da måtte jeg gripe inn. Siden han ikke fjernet seg frivillig fra den røde løperen, måtte jeg personlig fjerne han. Så enkelt er det. På det tidspunktet var det ikke nøye hvem som sto der. Når det begynte å bli ubehagelig for gjestene, måtte jeg si ifra, sier han til Side2.

- Tror han lekte litt
Videre forteller Isaksen at han ikke er overbevist om at Truls Svendsen var så full som man kan ha fått inntrykk av i etterkant.

- Hvorvidt Truls var full eller ikke er vanskelig for meg å bedømme, men jeg tror han lekte litt. Han smilte jo like mye ved første drink han ga til Jagland som han gjorde ved den siste drinken. Jeg kjente heller ikke at han luktet sprit da jeg fjernet han.

Han tar imidlertid det hele med et smil.

- Jeg kjenner Truls personlig, og han er en jævlig irriterende fyr når han setter i gang, ler Kenneth Isaksen.

Foto: Knut Falch

Bjarne Laastad sier at Truls Svendsen vil være gjest i Senkveld, og at Thomas og Harald der vil spørre han om hva som egentlig skjedde. Mer vil ikke Laastad si om den mye omtalte saken.

Walt Disney Norge valgte søndag å avstå å kommentere hendelsen overfor Side2. Onsdag var vi nok en gang i kontakt med dem, og til tross for at flere av gjestene syntes det hele var svært ubehagelig ville ikke presse & PR-ansvarlig Cathrine Kanck-Vårdal si noe som helst om TV 2-reporterens oppførsel. Det eneste Disney vil si til Side2 om helgens mest omtalte sak er som følger:

- Truls' stunt må dere snakke med TV 2 om, vi er på alle måter godt fornøyde med vårt Bond-besøk forrige helg, og gleder oss nå til norgespremieren på fredag.

NRK har valgt å motprogrammere «Kodenavn Hunter 2» rett mot TV 2s gullprogram «Senkveld» på fredagskveldene. Dette førte til at sistnevnte forrige fredag gikk på en virkelig smell. «Kodenavn Hunter 2» hadde 811.000 seere fredag. «Senkveld» hadde 697.000 seere. Det er en krapp nedgang fra et program som har ligget på 892.000 til over en million seere på fredagene.

Les mer om det her: Hunter banket Thomas og Harald

«Senkveld» trenger dermed desperat et løft, og oppmerksomheten skulle nå være sikret. Om stuntet faller i smak hos folk flest, gjenstår imidlertid å se. Hvordan «Senkveld»-redaksjonen presenterer stuntet sitt ser du på TV 2 fredag klokken 22.10.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.