*Nettavisen* Nyheter.

- Respektløst å kontakte de døde

Foto: Ericson, Bertil (SCANPIX)

Generalsekretær i Det Norske Misjonsselskap håper Märtha Louise holder seg til engler i hans lokaler.

13.09.10 21:40

(SIDE2:) Prinsesse Märtha Louise sier i et intervju med Stavanger Aftenblad at hun ikke bare har kontakt med engler og hester. Hun gir uttrykk for at hun også kan komme i kontakt med de døde.

- Det er ikke vanskelig å komme i kontakt med de døde heller, på samme måte som med englene. Også den kontakten kan vi opprette når som helst, når vi ønsker det, uttalte Märtha.

Det skaper reaksjoner.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Til uken skal hun og engleskolekollega Elisabeth Samnøy holde kurs på misjonssenteret Himmel og Hav utenfor Stavanger. Generalsekretær i Det Norske Misjonsselskap (NMS), Kjetil Aano, frykter innholdet i kurset, ifølge Vårt Land.

Kurset skal finne sted i lokalet som eies av NMS.

Aano sier at han ville sett på det som respekløst om det ble prøvd å komme i kontakt med de døde i NMS' lokaler.

- Å kontakte de døde gjør man ikke, det er respektløst. Det er respektløst for de døde, sier Aano til Side2.

Regner ikke med problemer
Han kaller det moralsk uansvarlig hvis noe slikt hadde kommet til å skje. Men han går utifra at dette ikke kommer til å bli noe problem. Ifølge Vårt Land hadde ikke Aano i utgangspunktet forsikret seg om hva som vil foregå på kurset i deres lokaler. Men søndag sier han til Side2 at de har vært i kontakt med Märtha.

- Folk i vårt system har snakket med Märtha. Men vi går utifra at dette ikke blir noe problem i det hele tatt, understreker Aano.

Tross av at han ikke tror dette vil skje, så ville han ikke godtatt at det ble gjort forsøk på å komme i kontakt med de døde i deres lokaler.

- En ting er å undervise og ha meninger som skiller seg fra stedet man leier, noe annet er å praktisere, sier han til Side2.

På engleskolen Astarte Educations hjemmeside står det at det er kurset «Møt din skytsengel» som skal finne sted i Stavanger fra onsdag til torsdag. Kurset går ut på å komme i kontakt med deg selv, jorden, universet og skytsengelen din.

«Gjennom foredrag med enkle meditasjoner, kan du gjenoppta din unike kommunikasjon med hjertet, kroppen, jorden, universet og skytsengelen din. Når du har kontakt med deg selv og din skytsengel, kan du skape livet ditt ut ifra ditt ståsted og med dine farger og nyanser i møte med andre. Kurset, Møt din skytsengel, er givende for nybegynnere så vel som for erfarne innen meditasjon», heter det ifølge Märtha og Elisabeth Samnøy.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.