*Nettavisen* Nyheter.

- Respektløst av Eivor Øvrebø

Jan Thomas slår tilbake mot modellmamma Eivor Øvrebø som mener «Top Model» er latterlig.

12.09.08 09:26

(SIDE2:) Tidligere denne uken gikk Norges mest profilerte modellmamma ut i VG og hevdet at det ikke gir noe status i modellbransjen å vinne «Top Model».

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Hun går så langt at hun sier programmets navn burde være forbudt, fordi ingen av jentene kommer i toppsjiktet i modellverdenen.

Ingen blir toppmodeller
- Det er ingen av vinnerne fra «Top Model» som faktisk blir Top Models. Faktisk kan jeg ikke huske å ha sett noe til noen av vinnerne i bransjen i ettertid, hevdet hun til avisen.

- Det medfølger ingen status å være med i serien. Den har ingen rot i virkeligheten. De som jobber som modeller ler seg skakk av programmet, og det samme gjør vi, la hun til.

Litt merkverdig
Nå tar Jan Thomas, som i år igjen er modell-coach for jentene i TV3s realityserie, bladet fra munnen.

- Jeg synes kanskje det er litt merkverdig å komme med slike uttalelser, spesielt siden det rett og slett ikke stemmer, sier han og drar fram blant andre Polina Barbasova som var med i fjorårets sesong. Hun har blant annet jobbet for Tommy Hilfiger og blitt signet av Ford models.

- Jeg har kjent Eivor lenge, men synes at denne uttalelsen er ganske respektløs.

Et springbrett
Kjendisstylisten mener at «Top Model» er et springbrett for unge modeller, der de kommer i kontakt med de største modellbyråene.

- Det heter seg at sulten ulv jager best, og vi vekker konkurranseinstinktet hos jentene. I tillegg får de en del aha-opplevelser som er helt nødvendige. Hvis de finner ut at modellivet ikke er helt hva de trodde, og ikke helt det ønsker, så ryker de jo ut, sier han.

Ikke sant
Jan Thomas mener at poenget med «Top Model» er å få fram modeller som kan slå igjennom internasjonalt.

- Eivor bruker store ord her, og det er ikke sant at alle ler av «Top Model», sier han og lover at årets tre finalister er alle av et kaliber som kan jobbe i utlandet.

Årets «Top Model»-jenter

732

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.