RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SJOKKERT: Bjørn Ihler, overlevende fra Utøya, er sterkt imot at Utøya skal gjenreises.
SJOKKERT: Bjørn Ihler, overlevende fra Utøya, er sterkt imot at Utøya skal gjenreises. (Scanpix)

- Respektløst med ny sommerleir på Utøya

Sist oppdatert:
Han overlevde Utøya. Nå ber han AUF finne et annet sted å arrangere sommerleir.

Bjørn Ihler overlevde massakren på Utøya. Nå tar han til orde for at AUF heretter bør finne et annet sted å arrangere sin tradisjonelle sommerleir.

- Et nasjonalt traume
«La Utøya få ha den verdien den nå har som symbol. Ikke tramp på de dødes grav. Ikke åpne arrene etter det nasjonale traumet», skriver Ihler i Aftenposten mandag.

Ihler, som kom seg unna massemorderen og hjalp to mindreårige gutter under flukten, tar i innlegget for seg det som har vært AUFs mantra etter 22. juli-terroren, at de skal ta Utøya tilbake.

- Vår Auschwitz
69 personer ble drept på Utøya. «Utøya er åsted for den største massakren i fredstid i Norge. Den er vår Auschwitz. Dens symbolverdi er tung. Det vil vare, på tross av ønsker om å ta tilbake», skriver Ihler og hevder det vil være respektløst overfor de døde og deres pårørende å arrangere sommerleir igjen på øya der så mange mistet livet.

AUF samler inn penger til gjenreisingen av Utøya. «Målet er å ta tilbake Utøya som et sted der ungdom kan drive politisk disiusjon og debattere nye ideer, og en plass for engasjement og glede. Derfor vil vi gjøre Utøya bedre og finere enn før 22. juli. Øya skal igjen bli et sted der gode minner skapes», skriver AUF på sine nettsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere