RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Den ferske NAbloggeren Sina Jahanbakhsh hadde en knalldebut med sitt første blogginnlegg. Hans kritiske innlegg mot norske politikere og norsk militær tilstedeværelse i Afghanistan hadde nesten 30.000 sidevisninger onsdag.
Den ferske NAbloggeren Sina Jahanbakhsh hadde en knalldebut med sitt første blogginnlegg. Hans kritiske innlegg mot norske politikere og norsk militær tilstedeværelse i Afghanistan hadde nesten 30.000 sidevisninger onsdag. Foto: Privat

- Responsen er rørende

Positive tilbakemeldinger fra lesere, venner og pårørende til norske falne har truffet Afghanistan-veteranen rett i hjertet.

- Jeg synes det er helt fantastisk med den enorme responsen mitt første blogginnlegg har fått, sier han fornøyd til Nettavisen.

Onsdag debuterte han med «- Norge drepte mine kolleger». Den genererte hele 27.224 sidevisninger og ble en heftig debattert sak i kommentarfeltet under innlegget.

Klikk deg inn på bloggen her og se hva folk skriver.

- Jeg hadde aldri trodd at så mange ville lese om dette temaet, og jeg hadde i alle fall ikke regnet med så mange positive tilbakemeldinger. Det sterkeste er tilbakemeldingene jeg har fått fra pårørende til falne norske soldater, sier han.

Les også:Ekspert: - Forsvaret må ta sin del av kritikken
Les også:Blogger har overlevd fire kontingenter i Afghanistan

- Stå på, Sina!
Jørgen Løvseth er av mange som har vært inne og kommentert blogginnlegget. Han skriver følgende:

«Godt skrevet Sina!
Jeg deler ditt syn i det meste, men undres veldig over hvilken bakgrunn kritikerne i tråden innehar?

Vi som har vært i Afghanistan, og attpåtil har hatt anledning til å snakke med alminnelige afghanske borgere, vet at det er stor forskjell realitetene og det nyhetsbilde som ble malt av Forsvarets- og Norges offisielle informasjon til "folket".

Jeg opplevde ISAFs strategi og nasjonenes PRT-innsats (Provincial Reconstruction Team) som god og den virket, både på militær og sivil side. Den store endringen skjedde da President Obama i sin kamp for å bli gjenvalgt til USAs president, bekjentgjorde at han ville trekke de amerikanske styrkene ut av Afghanistan i løpet av 2014. Fra å være en organisasjon i konstant vekst og progresjon, gikk luften totalt ut av USAF-ballongen og Taliban fikk samtidig "blod på tann".
Etter min oppfatning, er den største feilen de 50 allierte nasjonene som deltok i ISAF-operasjonen gjorde, var å trekke seg ut før man virkelig nådde det nivået av nasjonsbygging, som man så politisk korrekt påstår at man har oppnådd.

Det er ikke tilfelle!

Det visste vi da, og det får vi til stadighet bekreftet fra våre lokale kilder.

Hvis man i sin ferd på havet kommer over en skipbrudden, har man to valg; late som ingen ting å segle forbi, eller gjøre som de fleste ansvarlige mennesker, redde vedkommende og ta ham inn i skipet. Det er videre bare et fåtall, som velger å kaste ham overbord igjen. Det var nettopp det vi gjorde, vi kastet Afghanistan overbord fra vår gigantiske redningsoperasjon, før nasjonen var i stand til å stå på egne ben.

Gleder meg til å følge deg Sina, stå på»!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere