*Nettavisen* Nyheter.

- Ressursmangel går ut over drapsetterforskning

Oslo (NTB): Mangel på ressurser i Oslo-politiet gjør at mange drapssaker ikke blir godt nok etterforsket. Det skal gjelde både nyere og eldre saker.

Etterforskningen ligger brakk i flere nyere drapssaker og i eldre uoppklarte saker grunnet ressurssituasjonen i politidistriktet som håndterer flest drap og drapsforsøk i landet, melder NRK.

- Mannskapssituasjonen hos oss nå går på rettssikkerheten løs. Og vi ser også i de ansattes sykefravær at det går ut over de ansattes helse, sier politietterforsker Paul O. Fjælberg ved voldsavsnittet i Oslo politidistrikt. Han er også varatillitsmann i Oslo politiforening.

Oslo-politiet har tidligere bekreftet at de har vært nød til å nedprioritere flere saker, men dette skal være første gang politiet innrømmer at dette også gjelder alvorlige drapssaker.

- Akkurat nå så har vi en veldig krevende situasjon, og har hatt det over noe tid. Da er det igjen viktig at vi tar de rette vurderingene og prioriteringene, og så må heller noe ta lengre tid, sier Grete Lien Metlid, fungerende leder for voldsavsnittet.

Ifølge NRK skal Fredensborg-drapet i april, der en 26 år gammel svensk kvinne ble drept, være en av sakene som politiet har måttet nedprioritere. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.