RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Restaurantfolk sto bak

Foto: Faksimile Se og Hør
Sist oppdatert:
Torpedoen Stian Njøten skal ha fått oppgaven om å plage ekteparet Fagereng av misfornøyde folk i restaurantbransjen.

(iBergen.no) Ragnar Fagereng og hans kone Anne Grethe ble i praksis renvasket for de elleve år gamle beskyldningene om forsikringssvindel og falsk anmeldelse fredag, da Stian Njøten (30) sto fram i Se og Hør. Der innrømmet han å være mannen som i all hemmelighet var leiet inn for å terrorisere ekteparet i 1995.

Skjenkebevillinger
Ifølge Bergensavisen skal han ha fått oppdraget av personer med tilknytning til restaurantbransjen. På den tiden var Ragnar Fagereng nyansatt som rådmann i Bergen kommune og hadde tidlig flagget en restriktiv holdning til skjenkebevillinger.

Flere avgjørelser Fagereng fattet, førte til problemer for alkoholserveringen i bransjen. Søknader om bevillinger ble avslått og et forslag om å redusere skjenketiden skapte store kontroverser. Det skaffet ham flere fiender i byens restaurantmmiljø.

- Hadde konflikt-saker
Fagereng vil ikke selv spekulere i motivet for terroren mot ham og familien.

- Jeg var drivkraften til å endre prosedyrene. Som rådmann hadde jeg flere konfliktfylte saker, blant annet der. Av hensyn til etterforskningen ønsker jeg ikke å si mer om dette nå, sier Fagereng til BA.

Dømt og frikjent
Ekteparet Fagereng anmeldte systematisk plaging høsten 1995. Etter at flere ruter var blitt knust, trusler, overfall og innbrudd, ble huset deres i Kleiva forsøkt påtent. Rådmannen varslet politiet om terroren, men endte med å selv bli mistenkt for å stå bak. Politiet trodde ekteparet forsøkte å svindle til seg forsikringspenger.

Etter en 11 ukers rettssak, ble paret dømt i Bergen byrett i 1997. Samme år endte ankesaken i Gulating lagmannsrett med at Ragnar Fagereng frikjennes, mens Anne Grethe Fagereng ble dømt til fengsel i 120 dager.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere