- Resultatløst møte mellom opposisjonen og Ukrainas president

Kiev (NTB-Reuters-AFP): Det var harde sammenstøt i Kiev natt til onsdag, og minst 21 mennesker skal ha mistet livet det siste døgnet. Et møte mellom opposisjonen og president Viktor Janukovitsj førte ikke til noen løsning på krisen.

19.02.14 06:51

- Jeg har dessverre ingen gode nyheter å fortelle fra møtet, sa opposisjonsleder Vitalij Klitsjko natt til onsdag.

Klitsjko fortalte at han forlot møtet da presidenten krevde at alle demonstrantene måtte forlate Uavhengighetsplassen i Kiev uten betingelser.

Også opposisjonslederne Oleh Tjahnibok og Arsenij Jatsenjuk deltok i samtalene i Janukovitsj' hjem. Det er meningen at partene skal møtes igjen onsdag formiddag.

Til sammen har 21 mennesker mistet livet i uroen, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Mange av dem skal ha blitt skutt, og sju av de døde er politifolk.

Helsepersonell tilknyttet opposisjonen opererer med et litt høyere dødstall, ifølge avisa KyivPost. Over tusen mennesker er skadd, ifølge en professor i medisin som er intervjuet av regjeringskritisk ukrainsk kringkasting.

Brannvesenet kom etter hvert fram til bygningen og begynte slukningsarbeidet. Da brant det i flere etasjer, og flammer sto ut av vinduene.

Ifølge KyivPost kom det meldinger om folk som var innesperret i bygget. Opposisjonsledere ba demonstranter finne liggeunderlag som kunne brukes til å redde folk som forsøkte å komme seg ut, men det er ikke kommet meldinger om at noen ble skadd i brannen.

På Uavhengighetsplassen like ved ble opposisjonens protestleir omringet av sikkerhetsstyrker tirsdag kveld. Demonstrantene svarte med å kaste bensinbomber og stein og sende fyrverkeri mot opprørspolitiet.

Uroen har også spredt seg flere andre byer vest i Ukraina. I Ternopil er en stor politistasjon satt i brann, melder nettstedet Ukrainska Pravda. I tillegg forsøker demonstranter å ta kontroll over en bygning med offentlige kontorer.

Samtidig melder ukrainsk politi at offentlige bygninger er blitt okkupert i byene Ivano-Frankivsk og Lviv.

Biden har gjort det klart overfor Viktor Janukovitsj at USA fordømmer voldsbruken fra begge parter, men at styresmaktene har et særlig ansvar, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus.

USA skal være villig til å bidra til å finne en fredelig løsning på enn måte som «reflekterer det ukrainske folkets vilje». Biden har bedt presidenten trekke politistyrkene tilbake og gå i dialog med opposisjonen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.