- Rett å slå alarm om politimesteren

Foto: (Scanpix)

- Politibetjenten gjorde rett da han meldte ifra om at Kjell Ese var ruset, mener Arve Johannessen i Politiets Fellesforbund.

Politimester Kjell Ese i Sogn og Fjordane politidistrikt gikk torsdag av etter en episode der han hadde vært påvirket mens han skulle være tilgjengelig på jobb. Det hele ble oppdaget av en politibetjent som skrev rapport til Spesialenheten for politisaker.

Leder for Politiets Fellesforbund Arne Johannessen vil ikke uttale seg om konkrete detaljer i saken. Han mener likevel at politibetjenten som meldte i fra gjorde det rette.

– Vi har klare regler for at politiet har plikt til å rapportere når de opplever noe de selv mener er galt, sier han til Nettavisen.

Nulltoleranse for alkohol
Johannessen, som selv jobbet sammen med Kjell Ese, synes det er trist at han nå går av.

- Er det ikke påfallende at Ese går av før etterforskningen er avsluttet?

– Jo, det er en dramatisk beslutning. Men jeg tolker det slik at han gjør det for å ivareta tilliten til politiet, sier han

I følge Johannessen er det en absolutt nullgrense for å drikke alkohol under tjeneste.

– Politiet må håndtere så mange kritiske situasjoner at man må være 110 prosent klar i hodet. Men alle har krav på en individuell vurdering, også i saker som denne.

For strenge krav?
- I følge brevet fra Ese var han under sterkt press på grunn av søvnmangel etter en langvarig streik. Stiller vi for strenge krav til politiet?

– Det er klart at politiet må tåle strengere krav enn andre yrkesgrupper. Men jeg lurer jo av og til på om samfunnet og vi selv stiller for strenge krav til oss selv. Hvem er de supermenneskene som står igjen som søkere?, spør Johannessen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.