Gå til sidens hovedinnhold

- Rettferdigheten vil skje fyllest

Utenriksminister Jonas Gahr Støre tror Marine Vik Magnussens drapsmann vil bli tatt.

UTENRIKSDEPARTEMENTET (Nettavisen): Tirsdag ettermiddag møtte representanter for Støttegruppen for Marine Vik Magnussen utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap). Gruppen kunne legge på bordet nær 27.000 underskrifter, samlet inn via nettsiden Justice for Martine.

- Vi tenker ikke ulikt om saken og deler støttegruppens utålmodighet og frustrasjon, sa Gahr Støre til pressen etter møtet.

Støre understreket at selv om Yemen ikke utleverer sine statsborgere, så betyr ikke det at saken forsvinner. Britisk politi har siktet og etterlyst Farouk Abdulhak for drapet på Martine Vik Magnussen i London 14. mars 2008. Han holdes nå skjult hos sin far i Yemen.

- Kan ta lang tid
Støre opplyste at han nylig tok opp Martine-saken med Storbritannias utenriksminister David Miliband i forbindelse med et møte i Brussel, men at det utover det i realiteten er litt nytt i saken.

- Vi må være forberedte på at det kan ta lang tid å løse saken, fordi maktmidlene mangler. Men Farouk Abdulhak er internasjonalt etterlyst. Jeg tror rettferdigheten vil skje fyllest, på et eller annet tidspunkt. Farouk Abdulhak skal ikke føle seg trygg, sa Støre.

Han la også til:

- Jeg har en god følelse på at vi i UD har gjort det vi har kunnet gjøre i denne saken.

- Har et håp
Hedda Homme fra støtte gruppen sa at de var fornøyd med møtet med Støre.

- Det var et godt møte og vi har håp. Overordnet så er vi fornøyde, men mye av det som ble sagt er det samme som vi har hørt før, sa Homme.

Også Sophie Terkildsen ga uttrykk for at det var lite nytt fra Støre, men at støttegruppa er fornøyd med at UD har en egen gruppe som jobber videre med saken og at UD fører en dialog med støttegruppen.

1. desember gikk flere hundre i fakkeltog for Martine i Oslo. På Facebook har den største støtttegruppen nå 150.000 medlemmer. Martine Vik Magnussen var 23 år da hun ble drept.

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley