- Rettssaken mot Bo Xilai utsatt

Beijing (NTB-AFP): Rettssaken mot den utstøtte kinesiske toppolitikeren Bo Xilai er utsatt, og vil tidligst starte i mars, melder kinesiske medier.

Det har gått rykter om at rettssaken skulle starte denne uken, men flere kinesiske medier skriver mandag at saken ikke står på sakslisten til domstolen i Guiyang for denne uken.

Bo har blitt etterforsket siden i fjor, og han risikerer å bli tiltalt for «lovbrudd», for korrupsjon og for «usømmelige seksuelle forbindelser til flere kvinner».

Rettssaken kan bli siste akt i et drama som i fjor rystet Folkerepublikken. Bo ble fjernet etter en serie skandaler som var utløst av drapet på en britisk forretningsmann.

Bos kone, Gu Kailai, er blitt dømt til døden for drapet, men med en to års utsettelse som i praksis innebærer at hun kan bli løslatt etter ni år.

Bo var partileder i millionbyen Chongqing og medlem av kommunistpartiets politbyrå fram til i fjor vår, da han plutselig ble avsatt fra stillingene i partiet. Han ble av mange ansatt som en mulig framtidig partileder. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.