- Rettssikkerheten til oslofolk er den dårligste i landet

Foto: Lien, Kyrre (Scanpix)

Michael Tetzschner tordner mot regjeringen.

09.05.10 19:05

Søndag morgen nærmest latterliggjorde statssekretær Terje Moland Pedersen Oslo Høyre-leder Michael Tetzschner for å fokusere på det negative rundt politiet i Oslo

Les også: - Direkte feil og dumt

Moland Pedersen viser til at politiet i Oslo har fått ekstra bevilgninger på over 190 millioner kroner i år, og at det gjøres veldig mye godt politiarbeid i Oslo.

- Det er direkte feil og dumt å fokusere på hva de ikke får til. Det gir inntrykk av at Oslo er en utrygg by, sa Moland Pedersen til Nettavisen.

- Dårligst i landet
Dette har fått Tetzschner til å reagere.

- Rettssikkerheten til oslofolk er den dårligste i landet. Folk som har valgt å bosette seg i osloområdet, bor i et område av landet hvor sannsynligheten for at politiet oppklarer innbruddet i ditt hjem eller tyveriet av din bil, er veldig lav. Oppklaringsprosenten i oslopolitiet er landets dårligste på bare 20 prosent, sier Tetzschner til Nettavisen.

Brukte DNA for småtyveri
For å illustrere hva han mener trekker Tetzschner fram en sak fra Sunnmøre. Der ble det ifølge Tetzschner i mars i fjor stjålet 500 kroner og tre svømmehetter fra en svømmeklubb. I retten brukte politiet DNA-bevis

- I Oslo vet folk at er situasjonen en ganske annen. Nå står sommeren like rundt hjørnet – hva kan oslofolk vente seg av tiggere, lommetyver og prostituerte på gaten, og ikke minst innbrudd som aldri vil bli etterforsket? spør Tetzschner.

- Klassejustis
Han mener at hvis det er slik politiet i Oslo selv hevder, at de prioriterer å ta bakmennene, så betyr det er det er stor forskjell på hva slags polititjenester en kan forvente i forskjellige deler av landet.

- Dette innebærer jo dette en klassejustis, hvor den vanlige mann i Oslos gater aldri vil være i nærheten av å få den oppfølgingen fra politiet og rettssikkerheten man åpenbart får andre steder i landet. Det vi trenger er godt gammeldags politiarbeid, sier Michael Tetzschner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.