- Riksrevisjonen kan be om innsyn i Listhaugs lister

Oslo (NTB-Snorre Schjønberg): Selv ikke sladdede versjoner av Sylvi Listhaugs lister vil bli offentliggjort uten godkjenning fra First House, slår Landbruksdepartementet fast. Men Riksrevisjonen kan når som helst be om innsyn.

I flere brev sendt mandag gjentok Landbruksdepartementet at Listhaugs lister er underlagt taushetsplikten ettersom de kan skade konkurransesituasjonen til First House, ministerens tidligere arbeidsgiver.

Senterparti-politiker Per Olaf Lundteigen er blant dem som får svar fra departementet. Heller ikke han som stortingsrepresentant får se listene. Departementet skriver i brevet at representantenes særskilte informasjonsbehov ikke veier tyngre enn taushetsplikten i denne saken.

- Jeg vil for øvrig vise til at Riksrevisjonen uten hinder av taushetsplikt kan kreve «enhver opplysning, redegjørelse eller ethvert dokument og foreta de undersøkelser som den finner nødvendig for å gjennomføre oppgavene», heter det i brevet Listhaug har undertegnet.

Det er Dagens Næringsliv som har bedt departementet henvende seg til First House for å få PR-byrået til å oppheve taushetsplikten. Listhaug ber om svar innen utgangen av oktober. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.