RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Risikerer dødsstraff

(Ap)
Sist oppdatert:
Soldaten Bradley Manning tiltalt for 22 nye punkter.

Han ble onsdag siktet for 22 nye tiltalepunkter av den amerikanske hæren, melder NBC.

Manning er hovedsakelig mistenkt for å ha lastet ned titusenvis av hemmelige dokumenter fra den amerikanske hæren. Som Nettavisen tidligere har skrevet skal han ha handlet på eget initiativ, ikke på oppfordring fra Wikileaks.

Den mest alvorlige av de nye anklagene er at han er siktet for å ha hjulpet fienden. Dette punktet kan føre til at Manning blir dømt til døden.

Pentagon og militæret sier at informasjonen Manning ga ut besto blant annet av lister med navn på amerikanske informanter i Afghanistan.

De fleste av disse informantene ble satt under beskyttelse da listene ble offentlig kjent, men ifølge det amerikanske forsvaret fikk de ikke tak i alle sammen.

FBI og Det amerikanske justisdepartementet har forsøkt å knytte Wikilieaks-gründer Julian Assange direkte opp mot etterretningsanalytikeren Bradley Manning (24), som er anklaget for å ha stjålet alle de aktuelle dokumentene og gjort dem tilgjengelig for Wikileaks.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere