RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Røkke ikke stor nok for ABB

Sist oppdatert:
Meglerhuset Gjensidige Nor Equities tror ikke noe på spekulasjonene rundt Kjell Inge Røkkes og Aker Kværners overtagelse av ABB Olje & Gass-divisjon. Røkke er ikke stor nok, mener de
Gjensidige Nor har tatt for seg spekulasjonene rundt Aker Kværners interesse for ABBs Olje & Gass-divisjon. ABB har tidligere sagt at de ønsker å selge unna denne delen av selskapet, i og med at Olje & Gass ikke tilhører selskapet kjernevirksomhet.

En mulig annonsering av salget av ABB-divisjonen vil trolig komme i slutten av mars. Det er fremdeles spekulasjoner om at Aker Kværner er med og byr på selskapet.

Meglerhuset Gjensidige Nor Equities mener imidlertid at ABBs Olje & Gass blir en "tung bit å svelge for liten spiller som Aker Kværner".

Meglerhuset peker på at en pris på oljedivisjonen på 1,5 milliarder dollar tilsvarer 10 milliarder kroner. Dette er 3 ganger markedsverdien på dagens Aker Kværner. I tillegg til dette mener Gjensidige Nor at ABB-virksomheten har mange overlappende virksomhetsområder med Aker Kværner.

Andre kandidater nevnes som langt mer sannsynlige kjøpere, for eksempel Cooper Cameron, Technip-Coflexip og General Electric.

Aker Kværner antas også å få problemer med konkurransemyndighetene.

- Om helhetssalg ikke lykkes kan det tenkes at Aker Kværner kan få hånd om deler (av ABB Olje & Gass red. anm), skriver Gjensidige Nor, som mener dette eventuelt er positivt for Kværner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere