RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Røkke ville stoppe Statoil-sjef

Sist oppdatert:
Aker Kværner-styret tok kontakt med statsministeren før ansettelsen av Helge Lund som Statoil-sjef.
Kort tid før Helge Lund ble ansatt som ny toppsjef i Statoil kom det en henvendelse til statsminister Kjell Magne Bondevik fra styrehold i Aker Kværner.

Det er tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik som avslører dette i sin selvbiografi, som ble gitt ut i går.

Representanter for Statoil hadde i lengre tid prøvd å få Lund til å overta i Statoil. Røkke hørte ryktene om dette og konfronterte Lund flere ganger, som ved minst et par anledninger avviste overfor Røkke at han skulle begynne i Statoil. Det skriver Dagens Næringsliv.

Det var først helgen den 6. - 7. mars i 2004 at Lund aksepterte tilbudet fra Statoil, og det har lenge vært kjent at Røkke ble mer enn rasende da han hørte dette. I sin memoarbok skriver Kjell Magne Bondevik at han fikk henvendelser fra styrehold i Aker Kværner, som var inne i en avgjørende omstillingsfase, der store verdier sto på spill, om at situasjonen var vanskelig.

– Jeg kan avkrefte at henvendelsen kom fra Kjell Inge Røkke, men det skjedde i forståelse med ham. Styret i Aker Kværner var bekymret for situasjonen, sier Bondevik til Dagens Næringsliv.

Konserndirektør Geir Arne Drangeid i Aker sier at hverken Kjell Inge Røkke eller noen andre i Aker-systemet ønsker å kommentere dette forholdet i dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere