*Nettavisen* Nyheter.

- Robbet pasient på sykehus

Foto: (Illustrasjonsfoto: Scanpix)

Kvinnen skal ha sneket seg inn til en intetanende pasient og stjålet tingene hans.

(iBergen.no) Torsdag ble hun framstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett, der politiet ba om at hun måtte settes i varetekt i fire uker.

Stjal fra pasient
Kvinnen i slutten av 30-årene beskrives som en gjenganger i politiarresten og ble pågrepet nylig i forbindelse med et tyveri på Haukeland sykehus.

Ifølge politiet skal hun ha oppsøkt et pasientrom på sykehuset 14. januar. Derfra skal hun ha stjålet personlige eiendeler fra en mannlig pasient og forduftet før hun ble oppdaget. Tyveriet ble rapportert til sikkerhetsledelsen ved sykehuset, som kontaktet politiet.

Tatt av kamera
Men dette var ikke det eneste tyveriet kvinnen skal ha utført. Byttet fra et annet tyveri ble også den direkte årsaken til at hun ble pågrepet.

- Hun ble fotografert av et overvåkningskamera idet hun brukte et kredittkort fra det andre tyveriet. Vi gjenkjente henne og kunne dermed gå til pågripelse, sier politijurist Trond Høvik til iBergen.no.

Kvinnen er tidligere straffedømt en rekke ganger for vinning og narkotika, og politiet ønsker å holde henne i varetekt med bakgrunn i gjentakelsesfaren. Det er ikke kjent om hun erkjenner straffskyld for det hun nå er siktet for, som omfatter minst to tyverier og bruk av stjålet bankkort.

Har skjedd før
Det er ikke første gang pasienter ved Haukeland sykehus har blitt robbet ved innleggelse. I juli ble en 82-årig mann frastjålet penger i lommeboken da han ble innlagt etter en bilulykke.

Verken sikkerhetsavdelingen eller informasjonsavdelingen ønsker å uttale seg om det siste tyveriet.

- Så lenge det er under politietterforskning har vi som generell regel at vi ikke uttaler oss, sier informasjonsmedarbeider Therese Trandem ved Helse Bergen.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag