RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Linn de Lange (Side2)

- Romantikken er død

Sist oppdatert:
Stylist og ordførersønn Christian August Stang om Iselin Engans kolleksjon.

(SIDE2): Iselin Engan (30) viste sin kolleksjon for høst- og vintersesongen på DogA fredag kveld.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

- Mye bra
På første rad satt stylist Christian August Stang og overvar showet. Han har forsøkt å få med seg så mange visninger som mulig i løpet av den moteriktige uka, og er fornøyd med det han har sett.

- Det har vært mye kult og veldig mye bra. Det jeg synes er bra denne gangen er at det faktisk er blitt vist klær man kan bruke penger på, det er litt mer brukervennlig enn tidligere, sier han til Side2. Stylisten trekker særlig fram Julius Caesar og Daniel Sørensen som favoritter - ikke så rart kanskje, de er noen av de få som viser herrekolleksjoner.

- Jeg har på meg antrekk fra Julius Caesar i dag, smiler han. 400 gjester hadde sammen med ham funnet veien til visningen som var en av de siste på programmet for Oslo Fashion Week.

Senere på kvelden var det fest med Moods of Norway og Side2 var selvsagt til stede.

Les mer her:De er rå på fest og hype

Mørk og rocka
Iselin Engans kolleksjon er uten tvil langt mer dramatisk og mørk enn vi har sett fra designeren som har kronprinsesse Mette-Marit på kundelisten. Designeren har uten tvil hatt en stormende karriere siden hun tok en tredjeplass i Tv3-serien «Designerspirene» for et par år siden.

Engans gode venninne, supermodell Iselin Steiro, åpnet den kun sju minutter korte visningen ved å skride ned catwalken i en liten svart kreasjon med åpne detaljer rundt skulderparti og rygg. Kjolene var vide og vakre - men det romantiske Engan er kjent for er så godt som borte i den mer kjølige kolleksjon hun nå viste.

- Romantikken er død, det er helt sikkert, sier Stang til Side2.

- Jeg synes kolleksjonen var veldig bra. Hun har blitt langt mer rocka etter finanskrisen hun også, sier stylisten som la spesielt merke til de korteste kjolen i svart og hvit chiffon.

Stram
Engan har valgt en vid silhuett på kjoler for høsten, men en strammere variant på smokingbuksene med lekne detaljer av paljetter og små perlebroderier på lommene.

Et stikkord for Iselin Engans kolleksjon denne gangen var fasade - som i en fasade som slår sprekker. Hun hadde fått inn håndverkere som slo i stykker veggen modellene passerte igjennom og murpussen lå på catwalken.

Designeren beskriver selv disse klærne som 90-tallsminimalisme - og Side2 fikk tanker til både Prada og Balenciaga i forhold til den stramme linjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere