- Rømte fra åpen soning

Foto: Schrøder, Tor Erik (Scanpix)

27-åringen var på rømmen da han kjørte i hjel politimannen Børge Ivarsen (48).

04.03.10 23:29

Ifølge Dagbladet rømte 27-åringen fra åpen soning i Moss i forrige uke. For to dager siden ble han arrestert i Drammen for tyveri og mindre narkotikaforhold.

Dagbladet skriver at selv om han var på rømmen, ble 27-åringen sluppet løs av politiet.

- Det stemmer at han ble arrestert i Drammen noen dager før. Han ble pågrepet for vinningskriminalitet og mindre narkotikaforhold. Han ble da sjekket i våre systemer, men ut fra disse var han ikke ettersøkt, så han ble sluppet. Jeg går ut fra at han først hadde tilbrakt en natt i arresten, sier politistasjonssjef ved Drammen politistasjon Øyvind Aas til Dagbladet.

Ass ønsker ikke å spekulere i hvorfor det ikke ble fanget opp i politiets systemer at han var rømt fra soning. Politistasjonssjefen bekrefter overfor avisen at 27-åringen ikke var etterlyst i politiets systemer.

- Det er lett å være etterpåklok og si at bildrapet kunne vært unngått dersom han hadde blitt varetektsfengslet. Men slik gikk det ikke. Han var ikke etterlyst, sier Aas til VG .

Stedet der 27-åringen var på åpen soning, Evangeliesenteret, ønsker heller ikke å kommentere rømningen.

- Som vi alltid gjør så fulgte vi alle prosedyrer til punkt og prikke. Noe mer vil jeg ikke si om dette for dette er taushetsbelagt, sier daglig leder Jan Erik Nilsen til avisen.

Siktet for uaktsomt drap
27-åringen er kommer fra arendalsregionen og er en kjenning av politiet. Han er straffedømt åtte ganger.

Han er siktet for uaktsomt drap etter påkjørselen natt til torsdag og fremstilles for fengsling i Aust-Agder tingrett fredag.

Den aktuelle bilen ble onsdag kveld stjålet fra en kvinne i Drammen, ved bruk av kniv.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.