- Rovdyr kan bli vanskelig

Liv Signe Navarsete m.fl Vedum Brekk

Liv Signe Navarsete m.fl Vedum Brekk Foto: Arild J. Waagbø

Sp-leder Liv Signe Navarsete tror forhandlingene om regjeringens rovdyrpolitikk kan bli tøffe.

Onsdag presenterte Senterparti-ledelsen sitt forhandlingsutvalg til regjeringsforhandlingene. Og forhandlingsutvalget blir bestående av samme Sp-ledelse - leder Liv Signe Navarsete, nestleder Lars Peder Brekk og nestleder Trygve Slagsvold Vedum.

- Forhandlingene begynner på mandag. Det blir ikke på Soria Moria eller på et hotell langtvekkistan, men i regjeringskvartalet - i praksis på Statsministerens kontor, sa Navarsete.

Sp-utvalget skal ha partiets stortingsgruppe som referansegruppe i forbindelse med forhandlingene.

- Grønne arbeidsplasser
Navarsete ga uttrykk for at spesielt satsning på grønne arbeidsplasser er viktig for Sp i regjeringsforhandlingene, hun vil ha mer innovasjon og nyskapning i Norge.

- Hva tror du det blir vanskeligst å forhandle om?

- Om vi ser bakover, så er nok rovdyrpolitikken en viktig sak for oss som det blir vanskelig å forhandle om. Men jeg er trygge på at vi kommer til å finne god løsninger, sa Navarsete til Nettavisen.

På spørsmål om SVs tilbakegang i valget vil få betydning for Sps krav om hvordan partiene skal representeres i regjeringen, erklærte Navarsete at det spørsmålet er «ikke ferdig tenkt».

- Men valgresultatet ligger der, sa Navarsete.

Ingen deadline
Forhandlingene starter mandag, men de rødgrønne partiene har ingen deadline å forholde seg til.

- Nei, det har vi ikke. Partiene er jo rimelig samsnakket, så vi har et helt annet utgangspunkt enn for fire år siden. Jeg vil ikke komme med noen spådommer om hvor lang tid dette vil ta. Vi vil bruke den tiden vi trenger. Men det er helt klart en fordel at vi får avklart mest mulig nå, sa Navarsete.

SV også klare
Kommunikasjonsrådgiver Mona Wærnes i SV opplyser til Nettavisen at leder Kristin Halvorsen, samt nestlederne Bård Vegar Solhjell og Audun Lysbakken.

- Hvem som skal sitte i utvalgets referansegruppe blir ikke avgjort før på landsstyremøtet på lørdag, opplyser Wærnes.

Mens ingen av politikerne som skal forhandle for Sp nå deltok direkte i Soria Moria-forhandlingene, var både Kristin Halvorsen og Bård Vegar Solhjell med for fire år siden.

... men ikke Ap
Arbeiderpartiet har ennå ikke fått på plass sitt forhandlingsutvalg.

- Det er ikke endelig avklart, men det vil bli klart i løpet av kort tid, opplyser statssekretær Hilde Singsaas ved Statsministerens kontor.

Sist var det leder Jens Stoltenberg, nestleder Hill-Marta Solberg og partisekretær Martin Kolberg som representerte partiet i forhandlingene. Følges samme oppskrift nå, vil Stoltenberg altså få følge av nestleder Helga Pedersen og partisekretær Raymond Johansen ved forhandlingsbordet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.