RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Rundt 20 gisseltakere

Alger/Oslo (NTB-Nils-Inge Kruhaug): Rundt 20 militante islamister står bak angrepet mot Statoil-anlegget i Algerie, opplyser landets innenriksminister Daho Ould Kablia.

Angriperne kom i tre biler onsdag morgen, og operasjonen ledes etter alt å dømme av den militante islamistlederen Mokhtar Belmokhtar, sier Ould Kabila til algerisk fjernsyn.

- De angrep først en buss som var i ferd med å transportere utlendinger til flyplassen i In Aménas. En utlending ble drept i angrepet, som ble slått tilbake av vakter som eskorterte bussen. Seks personer, to utlendinger, to algeriske soldater og to sikkerhetsfolk ble såret, heter det i en kunngjøring fra det algeriske innenriksdepartementet, gjengitt av det statlige nyhetsbyrået APS.

Ifølge Algeries innenriksminister, Daho Ould Kablia, har algeriske sikkerhetsstyrker nå omringet installasjonen. Han utelukker forhandlinger med gisseltakerne.

Myndighetene i Algerie har opprettet en krisegruppe som ledes av guvernøren i Illizi-provinsen, Mohamed Laid Khelfi, for å håndtere situasjonen. Gruppen består av representanter for sikkerhetsstyrkene, opplyser Ould Kablia. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere