RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ruser seg på spill og fellesskap, ikke dop

Sist oppdatert:
Hamar: De rundt 5.000 deltakerne på Norges største datatreff, The Gathering, ruser seg spill og fellesskapsfølelse, ikke dop. Det understreker informasjonsansvarlig Simon Eriksen Valvik.

Tidligere torsdag ble det meldt av politiet at 13 ungdommer som skulle delta på det tradisjonelle påskearrangementet i Vikingskipet, blir anmeldt for narkotikabruk. Det var politiets egne narkotikahunder som fant spor av narkotika på deltakerne.

Simon Eriksen Valvik, presse- og informasjonsansvarlig i The Gathering, understreker overfor NTB at narkotikabruken som hundene avslørte, har skjedd mellom tre og seks uker før selve arrangementet.

- I år er det ikke gjort noen narkotikabeslag på The Gathering, og det er slik vi vil ha det. Det er en helt annen type rus som gjelder, og det er komme hit, ha det sosialt med mange likesinnede, delta i konkurranser og feire påsken på en helt unik måte, mener Eriksen Valvik.

Politiet bekrefter også ingen er blitt tatt for narkotikabruk under arrangementet.

- Vi har et veldig godt samarbeid med politiet på Hamar. Jeg tror ikke det er mange arrangementer i denne størrelsesorden som har så liten prosentandel av ulovlige beslag som vi har i Vikingskipet i påsken, mener han.

The Gathering er Norges største datatreff og regnes for å være det nest største i verden. The Gathering ble første gang arrangert i 1996. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere