RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Russisk øvelse med norske soldater kan bli avlyst

FELLES MILITÆRØVELSE: Bildet viser norske marinegaster som deltar i den norsk-russiske marineøvelsen POMOR i 2011 i Barentshavet. I bakgrunnen skimtes den russiske destroyeren Viseadmiral Kulakov.
FELLES MILITÆRØVELSE: Bildet viser norske marinegaster som deltar i den norsk-russiske marineøvelsen POMOR i 2011 i Barentshavet. I bakgrunnen skimtes den russiske destroyeren Viseadmiral Kulakov. Foto: Jan-morten Bjørnbakk (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Norge skulle etter planen delta på en felles militærøvelse med USA og Russland.

(Nettavisen): Amerikanerne har kunngjort at de fryser alt av militært samarbeid med Russland. Pentagon sier dette er USAs reaksjon på den russiske intervensjonen i Ukraina. Dermed vil blant annet felles militærøvelser inntil videre bli avlyst.

- Vi har en planlagt øvelse med Russland i begynnelsen av mai som heter «Northern Eagle». Norge er deltager, men arrangøren er USA og Russland. Vi er kun deltager i denne fellesøvelsen med USA og Russland. Vi registrerer det som står i media, så det er ukjent om øvelsen blir gjennomført for vår del, sier informasjonsoffiser ved Forsvarets operative hovedkvarter (FOH), Stephen Olsen, til Nettavisen.

Det amerikanske forsvarsdepartementet understreker at vedtaket ikke vil medføre endringer i den militære beredskapen i det amerikasnek forsvarsdepartementet.

I tillegg har USA utsatt planlagte samtaler om bilateral handel og økte investeringer er suspendert inntil videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere