RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Russland godkjenner Telenor-avtale

Telenor-aksjen stiger på nyhetene.

Fusjonen mellom VimpelCom og Kyivstar har fått tommel opp fra russiske myndigheter. Russiske konkurransemyndigheter skal ha godkjent forlaget om å slå sammen eiendelene til rivalene Alfa Group og Telenor i henholdsvis VimpelCom og Kyivstar.

Det skal lederen for de føderale konkurransemyndighetene, Igor Artemyev, ha bekreftet onsdag. Det melder TDN Finans og viser til Bloomberg News.

Dermed kan det er et hinder ute av veien i forbindelse med forsoningen mellom Alfa Group og Telenor. Forholdet mellom de to partene har vært preget av mye krangling og uenigheter rundt eierskapet i det russiske mobilselskapet VimpelCom og det ukrainske Kyivstar. Konflikten toppet seg da en minioritetsaksjonær i VimpelCom gikk til søksmål mot Telenor og krevde erstatning på nærmere 11 milliarder kroner. Det gikk så langt at namsmannen i Russland tok beslag i Telenors VimpelCom-aksjer og startet prosessen som skulle innlede et nedsalg av disse aksjene for å dekke kravet.

Nå ser det ut som om fredsavtalen mellom Telenor og Alfa Group er et skritt nærmere en endelig avklaring, og at det russiske marerittet til Telenor kan være over.

Aksjekursen i Telenor stiger 4,44 prosent til 80 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere