*Nettavisen* Nyheter.

- Russland vil forsvare landsmenns interesser

Moskva (NTB-Reuters-TT): Det russiske utenriksdepartementet sier i en uttalelse at Russland vil forsvare rettighetene til sine landsmenn og reagere kompromissløst hvis de krenkes.

27.02.14 11:02

Uttalelsen kommer etter at president Vladimir Putin onsdag beordret en storstilt militærøvelse i Russlands vestlige militærdistrikt som skal vare fram til mandag, angivelig for å teste de russiske styrkenes beredskap.

- Russlands utenriksdepartement vil fortsette å forsvare rettighetene til sine landsmenn på den internasjonale arena og reagere sterkt og kompromissløst hvis disse rettighetene brytes, sier departementet på Twitter.

Russisk UD sier i uttalelsen også at det foregår omfattende brudd på menneskerettighetene, angrep og vandalisme i Ukraina som gir Russland grunn til bekymring.

Det russiske utenriksdepartementet skriver på sin hjemmeside at den evige ilden til minne om soldatene som befridde Ukraina under andre verdenskrig, er blitt skjendet i byen Sumij i Ukraina.

- Historiske monumenter skjendes i Ukraina. Dessuten ydmykes minnet av de mange soldater som befridde Ukraina, skriver russisk UD ifølge nyhetsbyrået TT. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.