RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Så dumme vi har vært

(TV3)
Sist oppdatert:
Kjell og Elisabeth betalte 12.500 i renter på forbrukslån - i måneden.

(SIDE2): - Varsellysene har vel blinket gult lenge, men nå blinker det rødt, sier Elisabeth Sundin i kveldens utgave av «Luksusfellen».

Hun og ektemannen Kjell har brukt kredittkort uten å tenke stort på konsekvensene, og har opparbeidet seg en samlet gjeld på over 2,3 millioner kroner, inkludert ubetalte regninger - og rentene raser avsted.

- Tull
- Vi har jo egentlig muligheten til å kunne ha det veldig bra. Og så er vi i en alder da - han er 50 og jeg er 46 - vi burde jo være ferdig med dette tullet da, sier Elisabeth i TV3-programmet.

- Egentlig burde vi hatt en sånn dobbeltplakat på oss vet du. En det står «Hjelp» på, sier Elisabeth.

Ekteparet klarer ikke lenger å betale regningene sine og kreditorene puster dem i nakken. Luksusfellens økonomer kommer derfor for å hjelpe de to å få økonomien på rett kjøl igjen. Og det viser seg å ikke være like enkelt - eller smertefritt - som de først trodde

Siste nytt? Sjekk forsiden på Side2 akkurat nå!

- Galskap
Advokat Tor Kristian Moen og megler og økonomisk rådgiver Lena Heimstad er ikke nådige når de har gått gjennom ekteparets regninger og situasjon.

- Vi synes jo det ligner litt på galskap dette her, sier Heimstad

For paret kan vise til en høy kredittkortgjeld. Begge to er glade i å kjøpe nytt, og da gjerne på kreditt eller nedbetaling. Penger er brukt på blant annet mobiltelefoner, TV, mopeder, leker og klær til barnebarna, ferier og mat. For når det viser seg hvor mye paret bruker på mat i måneden, settes lattermusklene i sving. Det viser seg nemlig at matbudsjettet ligger på rundt 10.000 kroner.

-To mennesker? Ti tusen i mat?, sier advokat Moen, noe Kjell parer på denne måten:

- Det er ikke rart jeg ser ut som jeg gjør, flirer han, men paret er ellers oppgitte etter at de har fått vite hvor store de månedlige utgiftene er. De overstiger langt det paret har i inntekt.

Offentlig gjeldsordning
- Fytti rakkern så dumme vi har vært. Det er ikke ord for det. Vi har gått virkelig i fella, så det holder, sier en gråtkvalt Kjell.

De sier selv de selvfølgelig vil gjøre opp for seg, og prisen blir da også svært høy for det handleglade ekteparet.

- Den største trusselen for dere er egentlig ikke om dere selger bilen og mopedene eller leiligheten. Den største trusselen er om eneste utvei blir en offentlig gjeldsordning, sier Heimstad.

Positive reaksjoner
- Vi har fått en del reaksjoner fra folk på at vi har endt i dette uføret, men ikke noe negative. Folk er positive til at vi stiller opp, og sier at vi ikke alene om å havne i et slikt uføre, sier Elisabeth til Side2, like før episoden skal sendes på TV.

- Ingen visste noe, folk har bare sett reklame for episoden på TV. Barna mine ble litt sjokkerte, og har sagt at «det hadde jeg ikke trodd om deg mamma». Men de er inneforstått med at ikke er noen andres skyld enn vår egen at vi har brukt penger.

Sover bedre
Hun forteller at hun og ektemanne sover bedre om natta, og at de samarbeider mye mer om å handle og med håndteringen av regninger.

- Jeg synes det har gått veldig greit, og er bare glad vi har fått den hjelpe vi har.

Elisabeth forteller videre at det var tøft å gå å handle de første fire, fem gangen etter at det nye systemet for pengebruk var på plass.

- Kjell dro meg mellom hyllene i butikkene. Kjell er blitt veldig bevisst på ting, og han sender meg ikke av sted med en tusenlapp for å handle. Nå må jeg legge kvitteringen på bordet, ler Elisabeth.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere