*Nettavisen* Nyheter.

- Så gode at det er urettferdig

Foto: Thomas Olsen (SIDE2)

Mange har en mening om Idol og deltakerne som står på scenen. Nå mener et tippeselskap at noen av deltakerne har fått en hardere vei til finalen enn andre.

23.02.06 14:33

(SIDE2): Det er Centrebet som nå skriver i en pressemelding at TV 2 bommet helt på semifinaleoppsettet i årets utgave av Idol.

- Det er liten tvil om at Idol har satt opp de ulike semifinalene helt feil. Når dommerne plukker ut tre personer fra gruppe 2 for deltakelse i fredagens ekstrasemifinale, viser det at det har vært en ekstrem skjev fordeling. Spesielt ettersom det var i denne gruppen to av de største favorittene også var plassert, sier pressesjef Frank Hansen i Centrebet.

Presseansvarlig for Idol, Bjarne Laastad, tar utspillet med knusende ro.

- Gruppene er satt sammen med redaksjonelle hensikter. Terningkastene finalistene har fått i media viser også at det er gode kandidater som er plukket ut til årets finale, sier han til Side2.

Onsdag ga dommerne åtte av de 30 utslåtte deltakerne en ny sjanse til å overbevise seerne om at de fortjener en plass i Idol-finalen. Fordelingen viser at semifinaleoppsettet var helt feil, mener Centrebet.

- Nivået i gruppe 2 og 3 var langt høyere enn i de andre gruppene, og det kommer helt klart frem i dommernes valg. Fem av de åtte som får en ny sjanse kommer fra disse to gruppene. Med en jevnere fordeling hadde man kanskje fått et mer slagkraftig finalefelt, sier Hansen.

Til sammenligning var det bare én deltaker fra både gruppe 1, 4 og 5 som får en ny sjanse.

- Vi forholder oss aldri til hva bookmakerne mener eller hvilken odds de setter opp. Det er seernes stemmer som avgjør hvem som havner i Idol-finalen, sier Laastad til Side2.

Centrebets odds viser også at de har klare meninger om hvem som vinner Idol 2006:

Vivian Sørmeland 2,50
Ørjan Hatlevik 2,75

Kjæresten til Vivian, Aleksander Denstad With, gikk videre til finalen med rekordstor margin når stemmene var lagt sammen. Han er likevel bare tippeselskapets tredjevalg med en odds på hele 9,00.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.