- Så tre nakne jenter med hundelenke

Foto: Scanpix

Hevder de så kvinnene bli mishandlet av tre menn. Nå retter naboene hard kritikk mot politiet.

09.05.13 21:31

Cleveland (NTB): Gjentatte ganger skal naboene ha tipset politiet om at det foregikk noe underlig i skrekkens hus i Seymour Avenue i Cleveland, der tre kidnappede jenter ble holdt innesperret i ti år. Men ingenting skjedde.

- Cleveland-politiet burde skamme seg, sier Yolanda Asia, som jobber i en butikk noen kvartaler unna huset der tre brødre i 50-årene skal ha holdt jentene innesperret.

- Disse jentene var bare fem minutter unna. Politiet lette etter dem i årevis, og hele tiden befant de seg rett foran nesen på dem, sier hun til The New York Times.

SISTE: Politiet har ikke funnet rester av menneskelevninger i bakgården. Ifølge ubekreftede meldinger skal minst fem babyer ha blitt født i huset, i tillegg til Amandas datter, men ingen av dem skal ha overlevd.

Naboen Israel Lugo er også oppgitt over politiet, som han mener burde ha rykket ut langt tidligere.

- Niesen min så en naken jente i bakgården der, forteller Lugo til USA Today.

- Senere samme dag så noen eldre kvinner i nabolaget tre nakne jenter med hundelenke bli mishandlet av tre menn i den samme bakgården. De ringte politiet, men utrolig nok ble de gamle damene sittende her i to timer uten at politiet dukket opp, forteller han.

Ropte om hjelp
Lugos søster så i november en kvinne med et barn på armen som banket på vinduet og ropte om hjelp fra andre etasje av skrekkens hus.

- Jeg ringte politiet, som kom etter 20 minutter. De banket på døra og dro igjen, forteller Lugo.

- De gjorde ikke jobben sin. Politiet nøler ikke med å sparke inn andres dører, så hvorfor gjorde de det ikke der, undrer han.

Lugos mor ringte også politiet ved en anledning, etter at den ene av de tre mennene som nå er pågrepet, 52 år gamle Ariel Castro, hadde parkert skolebussen han kjørte på gata utenfor huset.

- Noe var galt. Han bare store mengder gatekjøkkenmat og drikke inn i huset. Politiet kom og advarte Castro mot å parkere der, før de dro igjen, forteller han.

Barnevernet på døra
Andre naboer hevder også å ha tipset politiet ved flere anledninger, men uten at det ble aksjonert mot de tre Castro-brødrene.

Barnevernet var også på Castros dør etter at han hadde opptrådt truende overfor en liten jente på skolebussen i 2004.

Clevelands ordfører Frank Johnson bekrefter denne hendelsen, som skjedde rett etter at de to første av de tre jentene var forsvunnet. Men Johnson sier at anklagene mot bussjåføren den gang ble funnet grunnløse.

Foto: Scanpix

- Ingen indikasjoner
Johnson avviser også påstandene om at naboene gjentatte ganger varslet om at noe var galt med Castro-brødrene.

- Det er ingen indikasjoner på at noen av naboene, tilfeldige forbipasserende, vitner eller andre har ringt om noe som helst i forbindelse med det huset i Seymour Avenue, sa Johnson under en pressekonferanse.

Cleveland-politiet har på sin side ikke kommentert opplysningene om at de flere ganger var på døra til Castro-brødrene, men uten å ta seg inn i huset.

Svært voldelig
De første bildene inne fra skrekkens hus, som ble trykket av Daily Mail onsdag, viser at deler av bygningen er sperret av.

Ariel Castros sønn Anthony forteller til avisen at faren hadde montert hengelåser på dørene til kjelleren, loftet og garasjen.

- Dit fikk vi ikke lov til å gå, forteller sønnen, som hadde lite kontakt med faren som han beskriver som svært voldelig.

Moren tok med seg Anthony og hans tre søstre og flyttet fra ektemannen i 1996 etter årevis med overgrep.

Anthony Castro beskriver sine to onkler Onil og Pedro Castro, som også er pågrepet, som alkoholiserte.

Foto: Cleveland Police Dept/Handout via Reuters/Scanpix

Lenket fast
Michelle Knight var rundt 20 år gammel da hun ble bortført i august 2002, som den første av de tre jentene.

Åtte måneder senere forsvant den da 16 år gamle Amanda Berry, og i 2004 ble 14 år gamle Gina DeJesus bortført.

Sammen med de tre kvinnene ble det også funnet en seks år gammel jente, som ifølge politiet er Berrys datter. Det er ikke kjent hvem av Castro-brødrene som er faren.

Huset kvinnene ble holdt fanget i tilhører Ariel Castro, som bodde sammen med de to brødrene sine Pedro (54) og Onil (50). Alle de tre sitter nå i varetekt.

Politiet i Cleveland fortsatte tirsdag gjennomsøket av huset som viste seg å være delvis avsperret. Overfor tv-kanalen NBC bekrefter politisjef Michael McGrath at de nå har bevis for at kvinnene har vært bundet fast inne i huset.

- Vi har fått bekreftet at de var bundet og at det var lenker og tau i gangen, sier han til kanalen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.