*Nettavisen* Nyheter.

- Samler inn penger til norske islamister i Syria

Foto: -

Går rundt på Oslos østkant med innsamlingsbøsser.

24.10.12 06:21

Oslo (NTB): Bøssebærere på Grønland i Oslo samler inn penger til norske al-Qaida-krigerne i Syria. Flere millioner skal være sendt ut av landet med hemmelige kurerer, skriver Dagbladet.

Flere menn har siden tidlig i sommer gått rundt i det innvandrerdominerte området i bydelen Grønland på Oslos østkant med innsamlingsbøsser. Flere kilder, også i Politiets sikkerhetstjeneste (PST), bekrefter overfor Dagbladet at islamister åpenlyst samler inn penger for å finansiere reiser og opphold til nordmenn som kjemper sammen med terrornettverket al-Qaida i Syria.

Sikkerhetspolitiet mener ifølge Dagbladet at de som står bak innsamlingen bruker pengene til å finansiere terrorreiser og opphold i Syria for norske al- Qaida sympatisører.

Islamistene som samler inn penger skal ikke ha registrert organisasjonen hos norske myndigheter. Det skal ikke være søkt om å føre penger ut av landet gjennom Norges Banks valutaregister.

– Det er grunn til å anta at disse har samlet inn flere millioner kroner, sier en kilde med innsyn i norske myndigheters arbeid med saken. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag